Vesterålnytt

Nytt fra Vesterålen

220 smittet av korona

Hammerfest har et svært stort utbrudd av korona. Torsdag 27. mai melder kommunen at det nå er 222 personer som har fått påvist covid-19. Hele 2.700 personer er i karantene.

Onsdag ble det påvist 11 nye smittetilfeller i Hammerfest og dermed er altså 222 med påvist aktiv covid-19 hittil i dette lokale utbruddet helt i nord.

Med ca 2.700 nærkontakter i smittekarantene, så betyr det at 25% av befolkningen i kommunen er berørt av utbruddet.

Smitten har også bredt seg til andre kommuner, som blant annet Harstad. Kommuneoverlege Jonas Holte ber alle være på vakt.

– Det er et svært utbrudd. Det har allerede spredt seg til seks eller syv andre kommuner i nord, så vi håper at det ikke dukker opp noe mer hos oss eller nabokommunene siden utbruddet nå er erkjent.

Oppfordringen er at alle som har vært i Hammerfest denne perioden, hvis de har eller har hatt noen symptomer, tester seg, sier Holte.

Smitteutbruddet i Hammerfest har spred seg til Mo i Rana, Tromsø, Bergen, Oslo, Alta, Karasjok, Sør-Varanger, Nordkapp, Måsøy og nå Harstad.

Flest tilfeller er det i Tromsø og Alta som begge har fire positive tilfeller hver knyttet til Hammerfest, skriver nettavisen iFinnmark.