220 smittet av korona

Hammerfest har et svært stort utbrudd av korona. Torsdag 27. mai melder kommunen at det nå er 222 personer som har fått påvist covid-19. Hele 2.700 personer er i karantene.

Onsdag ble det påvist 11 nye smittetilfeller i Hammerfest og dermed er altså 222 med påvist aktiv covid-19 hittil i dette lokale utbruddet helt i nord.

Med ca 2.700 nærkontakter i smittekarantene, så betyr det at 25% av befolkningen i kommunen er berørt av utbruddet.

Smitten har også bredt seg til andre kommuner, som blant annet Harstad. Kommuneoverlege Jonas Holte ber alle være på vakt.

– Det er et svært utbrudd. Det har allerede spredt seg til seks eller syv andre kommuner i nord, så vi håper at det ikke dukker opp noe mer hos oss eller nabokommunene siden utbruddet nå er erkjent.

Oppfordringen er at alle som har vært i Hammerfest denne perioden, hvis de har eller har hatt noen symptomer, tester seg, sier Holte.

Smitteutbruddet i Hammerfest har spred seg til Mo i Rana, Tromsø, Bergen, Oslo, Alta, Karasjok, Sør-Varanger, Nordkapp, Måsøy og nå Harstad.

Flest tilfeller er det i Tromsø og Alta som begge har fire positive tilfeller hver knyttet til Hammerfest, skriver nettavisen iFinnmark.