Vil selge kiosken

Etter bare et halvt års drift vil Zenar Saleem selge kiosken i Skibsgården. Årsaken er at han ønsker å flytte fra Sortland. Dermed ligger det an til et nytt eierskifte for Mix-kiosken.

Omsetningen for Mix-kiosken i Skibsgården var i fjor nær 9 millioner. Eieren, Zenar Moohammed Ameen Saleem, vil nå selge for å flytte fra Sortland.

-Kiosken har hatt bra omsetning. Etter eierbytte har fokus vært på at øke omsetninga med varm mat. Dette har gått veldig bra og salget har økt, skriver Zenar Saleem (33) i sin annonse til potensielle kjøpere. Han mener plasseringen av lokalet gir stor mulighet til enda mer økning av omsetninga. Han vil likevel trekke seg fra butikkdriften og har nå lagt kiosken ut til salg via Finn.

Zenar overtok Mix-kiosken fra Rabin Mohammed-Ali rett før jul i fjor, og han flyttet da fra Oslo til Sortland. Rabin driver selv Mekk-butikken i Skibsgården, samt Baren Første rett over gata. Rabin og Zenar er begge opprinnelig kurdere (Kurdistan er i Irak/Tyrkia), men har bodd i Norge i mange år. Selskapet som har drevet kiosken det siste halvåret heter Vera og Nida AS, som også er navnet til to av Zenars familiemedlemmer.

Rabin drev tidligere kiosken under firmanavnet Blåbykiosken AS. Omsetningen her var i 2015 omkring 5,7 millioner inklusive merverdiavgift. Nå driver han altså Mekk i Skibsgården, under firmanavnet Arons Jernvarebutikk AS. Omsetning for Mekk var i fjor ca 8,3 millioner inkl.mva. og det gav et lite pluss på bunnlinjen.

Zenar Saleem drev tidligere innen renholdsbransjen i Oslo og stiftet i mars selskapet Vesterålen Renhold AS på Sortland. Dette selskapet har så langt ikke noen offentlige regnskap.

Omsetningen for kiosken i 2016 er oppgitt til 8,9 millioner. Av dette utgjør kioskvarer og mat ca 2,3 millioner. Tobakk er fortsatt en viktig varegruppe for kioskene, og hos Mix i Skibsgården solgte man i fjor tobakkartikler for 1,9 millioner. Tipping utgjør en stor del av salget i butikken og her hadde man i fjor 4,7 millioner i omsetning. Kiosken har også 3 egne spilleautomater.

Zenar Saleem mener lokalene er store og fine, da de ble renovert i oktober i fjor ved eierskiftet. Kiosken har egen inngang. men ligger også ved hovedinngangen til kjøpesenteret. Åpningstidene er lange. Hverdager fra 09 til 23, fredag og lørdag fra 09 til 04 og søndager fra 11 til 23. Det blir 106 timer pr uke og betyr at man trenger ganske stor omsetning for å holde pluss i regnskapet.

Salget i Mix-kiosken består av tre hovedelementer. Varm mat, som hamburger, kebab og tilsvarende, pluss kalde drikker og is. I tillegg kommer spill og tipping. Kiosken har også noen sitteplasser både inne og ute. I tillegg til dette finnes det kaffemaskin, slush-maskiner og ny softismaskin.