Utbygg for lekeland

Skibsgården senter skal få lekeland og ny restaurant, så derfor må man bygge ut. Mens det satses på Sortland, kan lekelandet på Myre bli lagt ned. Eieren der har lagt anlegget ut for salg.

Utbygget ved Skisbgården kommer mot sør, og vil gi plass for den nye restauranten som blir tilknyttet lekelandet. Innvendig er det lokalene etter Mekk som nå bygges om (foto: Klausengruppen AS).

Ved Skibsgården kjøpesenter på Sortland satses det nå nettopp på lekeland, i de ledige lokalene etter jernvarebutikken Mekk. Det skjer både en ombygging her, pluss at man trekker inn en del av lokalene i Blåbrygga som har vært brukt til lager. Lekelandet blir på 350 kvadrat gulvareal med stor takhøyde, pluss noen ekstra rom som kan brukes for de som ønsker å arrangere bursdagsfest her.

Restauranten blir på 340 kvadrat gulvareal, fordelt på 3 rom, pluss et kjøkken på 55 kvadrat. Noe av dette skal komme i en utbygging på sørsiden av Skisbgården, med 147 kvadrat. Her blir det vel 60 sitteplasser for gjestene i restauranten. Selskapet som skal drive dette er Vesterålen Lekeland og restaurant AS. Styreleder og daglig leder i dette firmaet er Geir Abel Ellingsen, som også eier og driver Skibsgården. Han har med seg senterleder Bjørn Heireng i prosjektet.

-Det blir et ordentlig lekeland, som vil inneholde alle de tingene ethvert lekeland pleier å inneholde, sa senterleder Heireng til Bladet Vesterålen nylig. Her ramser man opp aktivitetstilbud som ballbinge, trampoline, sklie, klatring og mye annet. Håpet er å ha anlegget klart til åpning før sommeren.

Som en konsekvens av at man nå også vil ta i bruk en del av Blåbrygga, helt ut mot kaia, så blir det en mindre endring av fasaden ut mot sjøen. Blåbrygga inneholder ellers Blå Bar og Ekspedisjonen restaurant, pluss en del kontorer og mindre leiligheter.

Mens det satses på Sortland, sliter tilsvarende tilbud i Øksnes. Sams lekeland på Myre er nylig lagt ut for salg. Eieren er Pål Berg Sørvoll, som driver Sams lekeland også i Harstad. Avdelingen på Myre har ikke gitt det resultatet man håpet på, og nå er både selve bygget og innholdet til salgs. Lekelandet på Myre er i det tidligere samfunnshuset, midt i sentrum.

Sams lekeland i Øksnes ble aldri noen suksess, selv om kostnadene ved etableringen var lave. Tilbudet har vært i drift et par år og har blitt svært populært i lokalmiljøet. -Det er små marginer og akkurat så vidt at det går å drive på Myre når man ikke bor der selv. Det er mye bedre om noen kan overta og drive det enten i form av å leie bygg og lekeland eller kjøpe bygget og bruke det til hva de vil, sa Sørvoll forleden i en kommentar til Bladet Vesterålen.

Huset er her på 520 kvadrat og tomta er på 1,5 mål. Eieren sier i sin annonse at han både er åpen for å selge hele anlegget, ellers splitte det opp i bygg og utstyr, alt etter kjøpers ønske.

Samfunnshuset på Myre kom over i privat eie i 2013 og bygget er pusset opp i flere runder. Utstyret til lekeland ble kjøpt inn tidlig av en lokal investor, men dette kom aldri i drift før vedkommende døde. Aktiviteten kom først i gang da Sams lekeland fra Harstad opprettet en avdeling her.