Ut og inn i shopping

Handelen på Sortland endres stadig og nå er det tre butikker som går ut. Flere nye har imidlertid nettopp åpnet og en til ligger i løypa om kort tid. Blåbyen er stadig i fin utvikling innen shopping.

Rocka møbler åpnet like før jul og Tommy Nygård selger deg gjerne både sofa og andre ting til hjemmet (foto: Rocka møbler).

Klesbutikken «Møre Design» og skobutikken «Shoeday» i Sortland storsenter skal nå legges ned. Skobutikken har allerede kjørt ferdig sitt opphørssalg og gitteret er stengt. Møre Design er akkurat begynt med opphørssalg og vil stenge i løpet av februar.

«Møre Design» har vært en klesbutikk rettet inn mot godt voksne og kanskje særlig litt eldre kvinner. Det har delvis også butikken «Unik» vært, og den varslet allerede før jul at man ville legge ned driften. Her er opphørssalget godt i gang fra lokalene i Rådhusgata.

På den annen side er det kommet nyetableringer i Sortland og det som har fått mest oppmerksomhet er kanskje Burger King, som åpnet sin restaurant like før jul i Skibsgården. Den drives i nær sammenheng med det nye Propell Lekeland, som særlig er innrettet mot barn og familier. Burger King fikk en strålende mottakelse av kundene, med til dels lange køer i juleshoppingen.

Ved Sortland storsenter, i de tidligere lokalene til biblioteket, er det nettopp startet en ny møbelbutikk. Det er den lille kjeden «Rocka» som her er kommet inn på markedet, via bedriften Blåbyen Møbel og Interiør As, med Tommy Nygård og Line Uhre. Rocka møbler er kjedens tredje butikk og eneste i Nord-Norge, og skal selge mer spesialtilpassede møbler enn de store kjedene som Bohus og Skeidar.

Dette skjer etter en sommer og høst med flusst av nyetableringer i Handelsparken, der lokalene er fylt opp av både etablerte butikker og en del nye tilbud. Av de nye er det kommet «Apotek 1 Blåbyen» med helsetilbud for tobeinte, mens «Blåbyen Hund og Katt» er en bedrift mer innrettet mot firbeinte. Dyrebutikken var den siste som åpnet og dermed var hele Handelsparken fullbooket i god tid før julesalget.

Møre Design har hatt klær for en litt mer voksen kundegruppe, men nå selger man ut varene for å avvikle butikken (foto: Møre design).

Når det gjelder nedleggelse i Sortland storsenter så ligger det kanskje klar nye leietakere allerede. Eier og daglig leder av Møre Design, John-Birger Pedersen, bekrefter nedleggelsen og forklarer dette delvis med egen alder og at det nå kun er 3 butikker igjen i hans lille kjede.

Han sier til nettavisen VOL at det var gunstig tidspunkt å avvikle på Sortland, ettersom leieavtalen snart løper ut. Det er allerede tegnet ny leieavtale i lokalene, slik at et nytt tilbud vil åpne her når klesbutikken pakker sammen i februar.

Det vil imidlertid være ledige lokaler i Sortland storsenter når også Shoeday stenger ned. Eiendomssjef Roy Hansen i Scala eiendom, som eier halve Sortland storsenter, sier til VOL at det er interesse for lokalet og at man forhandler med to konkrete interessenter.

Shoeday har vært eid og drevet av Karl Werner Pettersson i firmaet Skoinvest Alp AS. Dette firmaet eier imidlertid også butikkene Eurosko i Storsenteret og Skohuset i Skibsgården. Omsetningen for Shoeday var ikke god nok og man valgte derfor å legge ned denne. En del av varemerkene herfra vil man kunne finne i de andre butikkene.

Hvem som skal fylle lokalene etter klesbutikken Unik i Rådhusgata er heller ikke klart. Denne butikken valgte å avvikle etter bare et års drift. – Vesterålen trenger en slik butikk for voksne damer. At vi må legge ned er det mange som synes er trist, sa Ann Karin Grindhaug til Bladet Vesterålen nylig. Hun fortsetter imidlertid selv med de andre butikkene hun driver.