Slaget om Trollfjorden

Debatten raser igjen mellom Lofoten og Vesterålen, og hvor den berømte Trollfjorden hører hjemme. Nå ser Vesterålen ut til å vinne dette slaget, for riksmedia snur og retter opp feilen.

Trollfjord krangel

Nå er Trollfjorden kommet på rett plass hos TV2.no og flere andre riksmedia – der den vitterlig ligger, i Vesterålen.

TV2 skrev først en sak 28.juli om «Trollfjorden i Lofoten», men senere er artikkelen blitt oppdatert og nå ligger Trollfjorden i Vesterålen. Det samme har skjedd hos Hegnar.no og flere andre riksmedia som nå har sjekket geografien. Flere ivrige lesere har også påpekt faktum at trollfjorden ligger i Hadsel, som er en del av Vesterålen. NRK og VG har stort sett klart å holde tunga rett i munnen, når de har skrevet om dette i den senere tid.

Geografien er kommet i fokus etter at Hollywood-stjernene har inntatt Trollfjorden for å spille inn deler av filmen «Downsizing». De bor og har utgangspunkt i Svolvær, som kaller seg Lofotens hovedstad. Innspillingen skjer derimot et stykke unna, i den delen av Raftsundet som tilhører Hadsel, nærmere bestemt Trollfjorden. Filmsaken har vært omtalt i de fleste av landets aviser og TV-kanaler, og tidvis har geografien skapt litt forvirring.

Svolvær-avisen Lofotposten gir seg imidlertid ikke så lett og her holder man hardnakket på at Trollfjorden ligger på Austvågøya, som er av del av Lofoten. Flere kommentarer og artikler i avisen påpeker nettopp dette. Det samme gjør en hel rekke Facebook-innlegg fra ivrige Vågan-væringer.

Lenger vest i Lofoten har man et mer avslappet forhold til denne striden, og her er det flere som sier de lever godt med at Trollfjorden hører til Vesterålen.