Skikkelig uflaks

Dersom meteorologene får rett, så vil det begynne å regne i Vesterålen klokken 9 på 17.mai og nedbøren fortsetter til ca klokken 2. Akkurat i denne perioden skal jo barnetogene gå.

Denne gangen får vi krysse fingrene for at meteorologene tar skikkelig feil, ettersom de spår regn i Vesterålen mens barnetogene skal gå.

Etter flere dager med strålende vær i Vesterålen kommer det feiende en nedbørsfront nordover langs kysten på 17.mai. Den vil passere Vesterålen på formiddagen, mens barnetogene skal gå. Fra ca klokken 9 på morgenen vil det begynne å regne, mens det blir opphold utover ettermiddagen.

På Melbu vil regnværet starte en time tidligere og på Andenes en time senere enn omkring Sortland. Det er altså en ganske kort front som skal passere, og nedbøren vil ventelig bare vare i 3-4 timer.

Den gode nyhet er at i kveld og natt til 17.mai, når russen gjør sine siste sprell utendørs, vil man komme fra det nokså tørt – i alle fall utenpå.

Meldingen er altså brukbar temperatur med omkring 8 varmegrader i Vesterålen på nasjonaldagen. Moderat vind på morgenen, som friskner litt til utover dagen. Vinden vil imidlertid neppe bli noe problem for de som skal håndtere flagg og faner på 17. mai.

Omkring midtre deler av Vesterålen vil trolig det meste av regnet kommer ved lunsjtider, mens barn og foreldre går i tog og skal ha utendørs leker. Da bør man kanskje ha paraplyer og regntrekk i beredskap, dersom prognosene slår til. 3-4 millimeter nedbør er ikke så mye, men nok til at bunader og penklær kan bli bra bløte.