Sitt bare i bilen

Fergene ber nå bilistene bli sittende i sine biler og ikke samles i salongen. Kafeene er dessuten stengt. Kollektivtrafikken skal opprettholdes, men det er altså innført en hel del nye koronaregler.

Bare bli sittende i bilen under overfarten. lyder oppfordringen fra Nordland fylke nå som et smittevern-tiltak (arkivfoto).

Ett av tiltakene på fergene er større avstand mellom reisende, sjåfører og mannskap. Nordland fylkeskommune ber derfor de reisende om å unngå salongene.

– Vi ber alle bilister om å bli værende i bilen under fergeoverfarten, der det er mulig. Dette vil bidra til å beskytte deg selv og andre mot koronasmitte. Ta med ekstra klær og gjerne litt mat og drikke på turen, oppfordrer fylkesdirektør for transport og infrastruktur, Odd Inge Bardal.

Matserveringen er stengt på alle ferger og hurtigbåter. Toalettene er åpne.

Inntil videre opprettholdes det normal drift av kollektivtrafikken, selv om passasjertallene har gått kraftig ned de siste dagene.

– Det er viktig å holde trafikken i gang for å sikre at personer i samfunnskritiske roller kommer seg på jobb i disse dager, sier Bardal.

Nordland fylkeskommune har også stoppet manuell billettering fra reisende om bord på busser, hurtigbåter og ferger. De som kan kjøpe billett i app bes om å gjøre det på forhånd.

– Vi er på veien og på havet for de som må reise, og det vil vi gjerne fortsette med. Derfor ber vi om at reisende holder avstand til sjåfører og mannskap. Da kan vi opprettholde de samfunnskritiske oppgavene vi har på transportsiden, sier fylkesdirektør for transport og infrastruktur, Odd Inge Bardal.

Han peker på at det er viktig å holde kollektivtrafikken i gang for å sikre at personer i samfunnskritiske roller kommer seg på jobb i disse dager.

Derfor opprettholdes også normal drift av kollektivtrafikken inntil videre, selv om passasjertallene har gått kraftig ned de siste dagene.

– Passasjerene må passe på at det er stor nok avstand mellom dem om bord på bussene, båtene og fergene våre, sier Bardal. Han håper at de som ikke har samfunnskritiske roller kan være fleksible og ikke reise i rushtiden.