Ridesenter skal selges

På Grytting har «Stall-P» gitt mange unge deres første møte med hester og ridning. Rideskolen har vært drevet i 10 år. Eiendommen med ridesenteret blir kanskje solgt, men leies foreløpig ut.

Stall P selges

Både hester og ponnier har hatt tilhold hos Stall-P på Grytting. Gården og anlegget har lagt ute for salg en tid som et ordinært småbruk (foto: DnB eiendom Sortland). Inntil videre blir gården leid ut, men kan senere bli solgt.

Bak «Stall-P» har det vært ildsjelen Julie Pedersen (42), men hun er nå flyttet til Sarpsborg. Regnskapstallene viser at det har vært særdeles utfordrende å skape økonomisk lønnsomhet i ridesenteret. Eiendommen har ligget ute for salg ganske lenge, uten at det har blitt noe tilslag. Prisantydningen var satt til 2,4 millioner. Nå blir salget satt på vent.

-Gården har vært i familien i 5 generasjoner, så jeg har bestemt meg for å ikke selge nå, men i stedet leie den ut så lenge det er mulig, sier Julie Pedersen til Vesterålnytt. Hun bodde tidligere i Østfold i 8 år, og har flyttet tilbake dit. Hest er hun fortsatt opptatt av: – Jeg vil holde på med hest og delta på trening og stevner uten at det koster ei halv månedslønn for ett helgestevne. Det kan jeg nå, sier Julie.

-Det var knallhardt å drive rideskole uten ridehall. Vi måtte hele tiden «spare» ett par dager i uken tilfelle det ble dårlig vær. Vi måtte utsette ridetimer og heller ha de på de sparte dagene. Inntekten ble jo selvsagt preget av dette, mens utgiftene var de samme. Mye skal klaffe for å drive økonomisk med hest, selv på plasser der kundegrunnlaget er større enn i Vesterålen, forteller Julie Pedersen.

 

Langøya rideklubb hadde tidligere tilhold hos Stall P på Grytting. Nå er basen flyttet til Kleiva landbruksskole (Sortland videregående avd Kleiva). Skolen har et flott hesteanlegg med stall og ridebane. Her har også stordyr-veterinærene klinikk for undersøkelse og behandling av hester. -Vi ønsker et langsiktig samarbeid med skolen og vil utvikle et attraktivt hestesportanlegg. Et av målene våre er å få til et hestesportsenter og en ridehall, sa leder for Langsøya rideklubb, Christine Thomassen, til Bladet Vesterålen nylig.

Hos DnB eiendom har man mye godt å si i omtalen: Hvis du har lyst på et småbruk Vesterålen er sjansen kommet! Populært småbruk som er tillrettelagt for hest, med koselig stall, flott ridebane og luftegård. Påbygd og nyrenovert bolig med fin beliggenhet mellom Sortland og Stokmarknes. Selger har drevet rideskole her i 10 år og oppgradert både bygninger og grunn. Kjøper er ikke forpliktet til å drive gården og den er ikke konsesjonsbelagt. Eiendommen på Grytting er på hele 93 301 kvadratmeter areal. Noe av arealet er videre oppover fra huset, mens noe også er ned mot sjøen. Et lite naust følger også med.

Bolighuset er bygget i 1952, men renovert i 2012. Blant annet er taket skiftet. Huset har fire soverom, bad, kjøkken med åpen løsning til stuen, stor yttergang, kontor og vaskekjeller.  Stallen har plass til 8 hester eller ponnier. Det er ridebane på 25 x 65 meter, luftegård og beiter. Fantastisk turterreng, lysløype rett utenfor døra, barnehage to minutters gang unna, skolebuss til barne og ungdomsskole, ti minutters kjørsel til Stokmarknes og 15 minutter til Sortland.