Petter med på Nesset

Petter Stordalen blir med på Stokmarknes når det nye hotellet skal drfites ved Hurtigrutens Hus. Byggestart ventes nå i mai måned og med 158 rom blir dette Vesterålens største hotell.

Slik mener arkitektene i VisAvis at hotellet vil se ut sett fra Børøya, som nabo til glassbygget over gamle «Finnmarken» (foto/skisse: VisAvis).

Høsten 2021 åpner Quality Hotel Richard With på kaia i Stokmarknes. I samarbeid med Hotel Richard With AS skal Quality Hotel, som er en del av Nordic Choice Hotels, i løpet av halvannet år bygge Vesterålens største hotell noensinne.

– Vi kunne ikke la sjansen gå fra oss da vi fikk høre om dette fantastiske hotellprosjektet i vakre Vesterålen. Reiselivet i regionen er i vekst og vi ser frem til å bidra med både senger, konferanselokaler og bar- og restauranttilbud. Med flott beliggenhet på kaia på Stokmarknes ønsker vi å bli et positivt tilskudd i lokalmiljøet og bybildet.

Når vi åpner dørene i 2021 skal Quality Hotel Richard With være en møteplass både for tilreisende turister og forretningsfolk, og ikke minst lokalbefolkningen på Stokmarknes, sier Petter A. Stordalen, grunnlegger av Nordic Choice Hotels.

Lokalisert i spektakulær natur i øyriket Vesterålen tett på Lofoten, vil det nye hotellet bli et viktig bidrag til turismen, lokalbefolkningen og næringslivet i Nordland. Hotellet vil også bli nærmeste nabo til det nye Hurtigrutemuseet som er under bygging.

– Vi i Hotel Richard With er svært glade over samarbeidet med Quality Hotel og Nordic Choice Hotels. Først og fremst deler vi mange av de samme verdiene der mennesker, inkludering og det å være en støttespiller i lokalsamfunnet står i fokus. Merkevaren Quality Hotel er dessuten helt i samsvar med våre egne tanker om konsept og drift for gjester og lokalbefolkning.

Sammen skal vi bygge et hotell på Stokmarknes i verdensklasse. Quality Hotel Richard With kommer til å bli et fyrtårn i reiselivet i Vesterålen, sier Yngve Skog Rodal, prosjektleder og hotelldirektør. Skog Rodal har tidligere jobbet 19 år i Hurtigruten, sist som ansvarlig for Hurtigrutens nye ekspedisjonsskip.

Fra venstre: Lars Rask (aksjonær), Inge Berg (aksjonær), Katri Inkerø (direktør i Quality Hotels), Finn Hokland (aksjonær), Yngve Skog Rodal (prosjektleder), Bård Sørensen (aksjonær) og  Kristian Eilertsen (aksjonær og styreformann).

Byggestart er planlagt til mai 2020, ferdigstillelse og storslått åpning er planlagt til høsten 2021. Quality Hotel Richard With blir det fjerde hotellet Nordic Choice Hotels har i Nordland. Hotellet blir en del av franchiseporteføljen til Quality Hotel, som allerede teller 21 hoteller i Norge, Sverige og Danmark

– Vi gleder oss enormt til å ønske dette fantastiske hotellet velkommen til Quality Hotel-familien. Stokmarknes og Vesterålen er utrolig spennende destinasjoner med kjempepotensiale og vi ser frem til å ta en enda sterkere posisjon med Quality Hotel i Nord-Norge, sier Katri Inkerø, Franchise & Prosjektdirektør i Quality Hotel.

Fakta om hotellet er 158 rom, og av disse blir 24 «superior rom» og 5 suiter. Dette vil gi 318 sengeplasser, pluss mulighet for ytterligere 58 sengeplasser i superior og suiter som familierom. Hotellet skal både ha restaurant og lobbybar, trimrom og ulike fasiliteter for konferanser.

Byggherre og eier er selskapet Hotell Richard With AS og planleggingen skjer mye i regi av arkitekt VISAVIS.