Peppes er på vei

I løpet av året blir det trolig åpnet en avdeling for «Peppes Pizza» på Sortland. Mye tyder også på at det er ved Skibsgårdens nye lekeland at den nye restauranten blir å finne.

Skibsgården skal bygges om der det tidligere var jernvarebutikk (Mekk) og et mindre utbygg vil komme for å gi plass til en ny pizzarestaurant (foto/ill.: Klausengruppen AS).

Kjeden «Peppes Pizza» har tatt mål av seg å åpne 50 nye restauranter i løpet av ganske kort tid, og man satser nå på mindre byer ned mot 5.000 innbyggere. Svolvær har allerede fått sin avdeling og nå står Sortland for tur.

-Sortland er aktuelt, absolutt, forteller Espen Hoff i Peppes Pizza til Vesterålnytt. Han er daglig leder for kjedens norske virksomhet. -Det er Alf Mangor Johannessen som er franchisetager i Nord-Norge så det er han som tar avgjørelser omkring dette, påpeker Hoff.

-Vi har per nå ikke signert kontrakt på Sortland. Når alt er klart vil vi kunne fortelle hvor vi skal etablere oss og det vil bli sendt ut en pressemelding, sier en litt hemmelighetsfull Johannessen i en kommentar til nettavisen VOL. Han vil ikke bekrefte etableringen.

For et par uker siden registrerte imidlertid ledelsen i Skibsgården et nytt aksjeselskap med navnet Vesterålspizza AS. Formålet med dette er «utvikle, realisere og drifte pizzarestaurant i Skibsgården Senter på Sortland, samt annen virksomhet som naturlig hører inn under dette». Inntil videre er det Geir Abel Ellingsen som er styreleder her, mens Bjørn Heireng er hans vara.

Skibsgården har også sendt inn søknad til kommunen om å bygge om lokalene etter jernvarebutikken Mekk, der man nå skal ha lekeland og restaurant. Spisestedet vil være på ca 140 kvadrat og gi sitteplass for 75 personer.

Verken Ellingsen eller ledelsen i Peppes Pizza vil altså bekrefte at det er inngått noen bindende avtale om etablering for akkurat denne kjeden i Skibsgården. Alt tyder imidlertid på at nettopp dette er tilfelle og at lekelandet dermed vil få et serveringstilbud som treffer hele familien, slik Peppes gjør.

Det er sterk konkurranse om det norske pizzamarkedet. Flere kjeder kniver om kundene her. Pizzabakeren som allerede er på Sortland, har spist seg kraftig inn i markedet fra sin opprinnelige base i Stavanger-området. Samtidig tar den amerikanske kjeden Dominos opp kampen mot ferdigpizza og har en ambisiøs opptrappingsplan med nye restauranter.

Nå slår Jens Ulltveit-Moes pizzakjede tilbake med 50 nye utsalgssteder. -Med Dominos, Pizzabakeren og oss mot hverandre, blir det en aggressiv pizzafight om de beste beliggenhetene og driverne, sier Peppes-sjef Espen Hoff (53) til avisen Dagens Næringsliv.

I 2016 og 2017 falt omsetningen til Peppes på restaurantsiden. De mest ulønnsomme utsalgsstedene er lagt ned. Antallet er redusert fra 90 til 76 avdelinger. Det har vært stagnasjon og tilbakegang for mange av restaurantene. Peppes Pizza har nå et samlet pizzasalg på nesten 1,2 milliarder i Norge, ifølge kjeden. Nesten halvparten er franchisedrevet.

Etter en periode med analysearbeid har Peppes kommet frem til en plan for hvordan nye utsalg skal bli lønnsomme på et lavere omsetningsnivå. -Vi kan etablere oss ned på steder med minimum 5000 innbyggere. Vi har svart på konkurransen allerede og er billigere enn konkurrentene på sammenlignbare bestselgere. På take-away skal vi fighte med konkurransedyktige priser, påpeker Espen Hoff til DN.

I nord er det altså AMJ-gruppen som har enerett på å starte opp Peppes-avdelinger. Det er Bodø-mannen Alf Magnor Johannessen (47) som er eier og grunder av selskapet og han driver allerede i dag en hele rekke med spisesteder i de fleste nord-norske byer. I tillegg til Peppes har han enerett på Burger King også i Nord-Norge.

Peppes Pizza utgjør en stor del av AMJ gruppens virksomhet og den første restauranten kom i Bodø 1998. Siden den gang har AMJ fått avdelinger også i Narvik, Harstad, Alta, Hammerfest, Leknes, Mo i Rana , Svolvær og Finnsnes, og flere er under prosjektering. Også for Burger King jobber man med flere nye etableringer.

Geir Abel Ellingsen i Skibsgården har stiftet et annet selskap nylig, som har fått navnet Vesterålen Food AS. Også dette skal drive restaurant i Skibsgården. Om det er inngått avtale med AMJ-gruppen så kan det dermed faktisk også komme Burger King her, i tillegg til Peppes. De to konseptene utfyller hverandre, selv om de naturlig nok begge konkurrerer om sultne kunder.

Vesterålnytt gjør oppmerksom på at denne artikkelen ikke bekrefter at det blir etablering av disse konseptene på Sortland og i Skibsgården. Vi påpeker bare at svært mye taler for at dette kan skje, ettersom søknaden til kommunen åpner for denne muligheten og registreringen av nye selskaper også stemmer med dette. Når ledelsen i Peppes også bekrefter at Sortland står på kartet for en ny avdeling, så blir det nok pizza i løpet av sommeren i Sortland by.