Nyhotellet åpnet

Vesterålens nye hotell åpnet i dag, da Scandic-kjeden kunne ønske velkommen til regionens største overnattingstilbud. Nå venter 128 rom og 20 ansatte på sine første gjester.

Hotelldirektør Sven Walczak klippet selv snora og ønsket velkommen til Scandic Sortland (foto: Scandic/Jens A. M. Birkeland).

Mandag var det snorklipping og kake da Sortlands nye hotell åpnet. Dermed har Blåbyen til sammen 500 sengeplasser, fordelt på Strand hotell, Sortland hotell og nå Scandic Sortland.

Nå vil hotelldirektør Sven Walczak bidra til å bygge opp Sortland som destinasjon.

– Sortland er en perle av de sjeldne. En vakker og unik by hvor det er umiddelbar tilgang på en lang rekke fantastiske naturopplevelser.

Stedet har stort potensial, og vi på Scandic Sortland skal bidra til at mange flere vil oppdage dette stedet i tiden fremover, sier hotelldirektør Sven Walczak.

Det nye hotellet er det største i Vesterålen med 128 rom, og ligger fint til ved kaikanten midt i sentrum. Fra hotellet er det panoramautsikt over sundet og fjellene i Vesterålen.

I første etasje, hvor resepsjonen, lobbyen og restauranten er plassert, er det en monumental glassfasade fra gulv til tak.

Walczak tror restauranten, med det passende navnet Bistro Panorama, og den tilhørende uteserveringen, vil bli et samlingspunkt både for lokalbefolkning og tilreisende.

– Her kan vi skilte med Vesterålens flotteste uteservering, god, ujålete mat basert på lokale råvarer og en hyggelig, uformell atmosfære.

Bistro Panorama er et sted man kan stoppe innom for en matbit etter å ha vært på fjellet eller på skitur, eller om man bare har lyst å nyte god mat i vakre omgivelser, sier han.

– Scandic Sortland er vårt fjerde hotell i Lofoten og Vesterålen, og har blitt et fantastisk produkt som vi er veldig stolte av. Dette bidrar til å styrke vår posisjon i nord ytterligere, sier administrerende direktør i Scandic Hotels Norge, Asle Prestegard.

Hotellet inneholder 128 rom fordelt på seks etasjer. Eierselskapet er Hotelleiendom Nord AS, som har Holmøy Holding Invest AS og Nordic Investment AS som aksjonærer.

Scandic Hotels har inngått en franchiseavtale med Vesterålen Hotelldrift AS, som skal drifte hotellet.

– Vi som eiere er veldig stolte over dette flotte produktet, og ser frem til å samarbeide med nærings- og kulturlivet for å løfte Vesterålen-regionen generelt og Sortland spesielt.

Vi håper og tror det nye Scandic-hotellet vil gi ytterligere en dimensjon til et allerede veletablert reiseliv, sier økonomidirektør Alf Hansen i Nordic Investment As.