Lang kø ved fergene

Søndag var det ekstra lange køer ved fergene som slipper trafikken videre på E10 og E6 over Vestfjorden. Ved Bognes var det over en kilometer kø, men ikke mer enn halvannen time ventetid.

Slik så det ut ved Bognes fergekai søndag ettermiddag. Da var det lang kø for ruten til Skarberget, men ekstra lang for Lødingen i bakgrunnen (foto: Statens vegvesen kamera).

Årets sommer er litt uvanlig, ettersom koronakrisen nok medfører mange ekstra nordmenn i bil langs veien i hjemlandet. Søndag toppet trafikken seg ved Bognes fergekai, der man har en ferge til E6 mot Narvik og en til E10 mot Vesterålen og Lofoten.

Trafikken gikk nesten som normalt tidligere på dagen, men utover ettermiddagen hopet det seg opp for de som skulle med ferga til Lødingen. Denne overfarten er mye lenger enn mot Narvik via Skarberget og derfor er kapasiteten også noe mindre.

På det meste var køen på godt over en kilometer, i tillegg at det var fullt nede på de oppmerkede feltene ved fergekaia. Svært stor del av trafikken var bobiler og campingvogner, og det tyder på at sommergjestene er på vei nordover.

Også sørover var det tilløp til kø, ved fergekaia i Lødingen hvor mange ventet på plass, men ikke så mange som på andre siden av Vestfjorden.

Alle ferger er i drift og det er ikke annet å gjøre enn å være tålmodig, lyder oppfordringen fra rederi og politiet.

Forholdet var flittig debattert på Facebook søndag og mange mente at dette ikke er så ille. Det er ferietid og da må man regne med slikt, og ventetid på en time eller litt mer må kunne tåles.

Mannskapet på fergene kommenterer til media at de ikke kan huske sist det var så lange køer. Det spesielle er også at det nå neste bare er norske bobiler og campingvogner som står i denne køen.

Oppfordringen er å sikte seg inn mot avganger som er tidlig på dagen, eller sent på kvelden, slik at trafikken blir litt fordelt og ikke hoper seg opp midt på dagen.