Kunstneren signerer

Boka om Sortlands historie, med Blåby-prosjektet og portrett av kunstner Bjørn Elvenes er nå i salg hos lokale bokhandlere. Kunstneren selv signerer gjerne boka, for de som ønsker det.

Lørdag vil Blåbyens far, Bjørn Elvenes, bli å finne i Skibsgården, hvor han signerer boka om Sortlands historie i Notabene bokhandel. Han har allerede signert mange eksemplarer av «Swartalandet som ble Blåbyen».

-Boka er blitt godt mottatt, sier forfatter Ronny Jarl Jensen. Han er særlig glad for at ordfører Tove Mette Bjørkmo ville gi boka som gave til alle politikerne i kommunestyret, som takk for deres innsats på utallige møter i 2017. Både Elvenes og Jensen satte sin signatur i bøkene før de ble delt ut. Bokas tittel er «Swartalandet som ble Blåbyen».

-Kanskje finner politikerne noen viktige linjer bakover, som man kan ta med seg i planleggingen av fremtiden for Sortland, sier skribent Jensen. -Det er jo mye som skjer i byen Sortland nå og mange viktige utbygginger som kommer i de nærmeste årene også.

-Innholdet i boka er for øvrig langt mer enn enn Blåby-prosjektet. Her fortelles om Sortlands utvikling, som faktisk kan skrives 1.000 år bakover. Personlig synes jeg det var særlig spennende å finne opplysninger hos Tromsø Museum, der man har samlet en rekke våpen fra en gravhaug på Kjempenhøy. Kanskje burde denne gravhaugen vært nærmere undersøkt, før man nå går i gang med å legge om veien her, sier Jensen. Dette må politikerne ta stilling til neste år.

Kunstner Bjørn Elvenes har jobbet i mer enn 20 år for å gi hjemstedet et spennende visuelt bybilde. -Jeg håper denne boka kan fortelle litt mer konkret om bakgrunnen for prosjektet og forklare hvordan vi er kommet dit vi er i dag. Jeg har ikke gitt opp og håper mye spennende kan komme i fortsettelsen, sier Blåbyens far, Bjørn Elvenes.

Sortland kommune er fortsatt med og har nettopp fornyet sitt varemerke «den blå byen» hos Patentstyret. Patentet har nå stått i 10 år og er fornyet for enda 10 år. Dette skal sikre Sortland mot at andre knabber begrepet, og samtidig verne lokale interesser mot misbruk utenfra.

-Vi kom kanskje litt sent i salg med boka, når man ser det opp mot julegaver, men boka vil være like aktuell på nyåret som nå, sier Bjørn Elvenes. -Jeg vil imidlertid gjøre en innsats nå for å fremme salget, for de som vil ha en signatur. Se innom bokhandelen i Skisbgården eller Norli bokhandel i Storsenteret, så kanskje dere ser meg, sier kunstneren som virkelig har satt sitt preg på hjembyen.

Boka selges også direkte hos kunstner Bjørn Elvenes, via hans egen Facebook-side, pluss at den selges i nettbutikken til Galleri Oyoy. Lokale bokhandlere vil også ha boka i hyllene sine. -Dette må da være en meget bra julegave for de som har et eller annet forhold til Sortland, sier kunstner Elvenes.

Denne artikkelen er skrevet av Ronny Jarl Jensen, som altså selv er forfatter av den omtalte boka. Utgivelsen er skjedd i et samarbeid med Bjørn Elvenes og med bistand fra ordfører og tre av stedets lokale bedrifter.