Knallstart i bakken

Ånstadblåheia skitrekk gikk for fullt både lørdag og søndag, og det ble en flott start på sesongen. Lørdag var det mer enn 350 personer som tok heisen oppover i bakken, melder alpinklubben.

Bildet her ble tatt søndag ettermiddag og da var det også bra med folk i bakken og litt kø foran heisen. Mange barn og unge koste seg her i helga (foto: Elin Norum).

Lørdag var første åpningsdag for sesongen i Ånstadblåheia skitrekk ved Sortland. Denne dagen var det totalt 355 personer som brukte heisen, og til sammen gjorde disse 2.950 turer oppover i bakken. Det meste gikk som planlagt, men det ble likevel 3 stopp der heisen stod stille i ca et kvarter, før man var i gang igjen.

-Første åpnings dag bruker alltid å være utfordrende, men jeg synes alle de som var på vakt gjorde en fin jobb, skriver styremedlem Kim Ruben Larsen på Facebook-siden til Sortland Alpinklubb.

-Vi hadde helt nytt mannskap på både heis og kaffe. Disse må få litt tid til å tilpasse seg og ta innkjøringen, da det er mye nytt for dem og mange ting som skal på plass. En av utfordringene er å få flere til å ta heis i lag (2 og 2 på samme krok).

Vi var i dag 15 – 20 personer på jobb for å dra i land en slik åpnings dag og alle prøver å gjøre sitt beste for at publikum skal få en flott dag i bakken, påpeker Kim Ruben Larsen.

Da Vesterålnytts utsendte var innom bakken søndag var det bare blide fjes å se og mange rosende kommentarer om driften i bakken. At det var brukbart vær, med flott puddersnø, gav virkelig fine forhold for de som satte utfor i anlegget.

Litt kø oppstod når mange kom samtidig og ville ha billett eller aktivere sine sesongkort. Da var det noen som valgte å trekke inn i varmestua, mens man ventet på litt kortere kø. Slik er det alltid i åpningshelga og Alpinklubben lover å se nærmere på en ordning til neste år der man kan aktivere kortene på forhånd.

Uansett så må man kunne si at Sortland Alpinklubb fikk en knallstart på sesongen, der mange fikk brukt det flotte anlegget i Ånstadblåheia både lørdag og søndag. Lørdag måtte kafèen fylle på varebeholdningen flere ganger og det var nystekte kanelsnurrer som var mest ettertraktet.