Kan få rekord i huspris

Hele 144 boliger ligger akkurat nå ute for salg i Vesterålen. Prismessig varierer det mye. En bolig på Sortland kan sette ny rekord og kanskje gå over 6,5 millioner.

Bolig Sortland

Boligen i Heivegen på Sortland har utrolig flott utsikt og ligger samtidig svært skjermet til. Her kan det kanskje komme ny prisrekord, da megleren venter minst 6,5 millioner (foto: EiendomsMegler1). Annonsen kan du lese på Finn.no.

Et par tidligere rekorder i Vesterålen ble satt på Andenes i fjor med en bolig til 5,3 millioner og tidligere en «herregård» på Strand ved Sortland til 5,6 millioner. Det er imidlertid sjelden at det selges bolighus for priser over 5 millioner i det lokale markedet. Enkelte nybygg ligger nok i denne prisklassen, men det er få brukte boliger som når opp i slike summer. Noen få har hatt prisantydning på over 6 millioner, uten at salgene er blitt slik man håpet.

Nå er det Knut Hammer (72) på Sortland som skal selge sin arkitekttegnede bolig i Heivegen, via EiendomsMegler1. Hammer er en ikke ukjent mann i det lokale musikkmiljø, både som lærer på musikklinja og som dirigent for musikkorpsene i Sortland. Eiendommen ligger svært fint til, med storslått panorama-utsikt. Tomta er på 1,6 mål og bruksarealet er på ca 300 kvm fordelt over 6 plan. Torv på taket, store vindu, utleierom, garasje og carport. Med bare 10-15 minutt gangtid fra Sortland sentrum gjør beliggenheten at prisnivået blir høyt. Megleren antyder salgssum på 6,5 millioner.

Knut Hammer Stamina 100

Knut Hammer er en sprek kar på 72, ifølge Facebook-sidene til Stamina (se lite bilde). Hundre kilo er ingen sak å løfte med 3-4 repetisjoner. Om det er noen rekord, vet vi ikke, men nå kan han sette rekord lokalt med salget av boligen sin like overfor sentrum av Sortland by, om prisen slår inn på over 6,5 millioner.

I den andre enden av skalaen ligger det nå ute 5 boliger til salgs i Vesterålen med prislapp under 500.000 kr. Her er adressene Melbu, Andenes, Alsvåg, Bø og Steinlandsfjord. Flere av disse er renoveringsobjekt, der kjøperen nok må regne med å bruke betydelige beløp på oppussing.

Andøy kommune har 14 boliger til salgs nå, mens det er 19 i Bø og 21 i Øksnes. Hadsel skiller seg litt ut med hele 54 objekt. Blant disse finner vi et par nye leiligheter i Børøya brygge, som til sammen får 12 enheter. Her er 10 allerede solgt, med priser fra 2,8 til 5 millioner.

På Stokmarknes og Lekang ligger det akkurat nå boliger ute for salg til 4,5 millioner. Dette er store hus på store tomter. Det sammen gjelder et par boliger i Alsvåg og i Øvergården på Myre, der prisantydningen er fra 4,1 til 4,3 millioner. Bø kommune selger 6 leiligheter i rekke for en samlet sum av 4,4 millioner. Disse ligger på «Bellevue» og har vært for utleie tidligere.

Mange boliger ligger ute for salg nå med prisantydning mellom 2 og 3 millioner. For slike summer får man både bra beliggenhet, i sentrale deler av Vesterålen, samt god standard på bolig og utrustning. Sørhamna på Sortland har leiligheter som holder nokså jevn og høy pris i markedet, der de fleste selges for 3-3,5 millioner. Et par slike muligheter foreligger nå også.

De fleste velger å bruke megler for salgene sine, men enkelte tar sjansen på å gjøre prosessen selv. En megler tar fort 40-60.000 kroner for jobben med salget, og dette inkluderer gode bilder, annonser, prospekt og visning. Mange selgere har nok tenkt muligheten av å selge selv, men kvier seg for papirarbeidet og håper nok på en bedre pris når en profesjonell megler tar jobben.

Saura bolig

Denne boligen på Saura i Andøy ligger nå ute for salg til 2,8 millioner. Her har eieren, Håkon J. Sørensen, valgt å stå for salget selv. Annonsen ligger ute på Finn.no sammen med alle de andre boligene fra Vesterålen, så muligheten for å finne aktuelle kjøpere er derfor bra. Hvordan markedet nå er i Andøy, vet man ikke, etter at nyheten kom om nedleggelse av Orion-basen. Mange fryktet at boligprisene ville rase og en flom av selgere. Det er imidlertid ingen panikk i markedet, ettersom kun 14 boliger ligger ute for salg nå i hele Andøy kommune.

Kvalsaukan

Beliggenhet og utsikt betyr mye for prisene i dagens boligmarked. Mange ønsker seg god utsikt, og gjerne mulighet for å se sjøen.

Denne boligen ligger i Kvalsaukan ved Sortland, ikke langt fra det nye anlegget til Holmøy Maritime. Tomta er på 1,5 mål og prisantydning er 2,68 millioner. Du kan lese mer om denne på Finn.no.