Bø får nytt strømkutt

Natt til fredag blir det 4 timer uten strøm i Bø, varsler Vesterålskraft. Dette skjer når man skal koble til den nye transformatoren på Reinshaugen.

VK trafo Bø

Den nye transformatoren på Reinshaugen i Bø er kommet på plass, men skal nå kobles til. Da må strømmen kuttes i 4 timer, og det skjer natt til fredag 12. august (foto: VK, Hugo Isaksen).

For å sikre god og stabil strømforsyning til Bø kommune har Vesterålskraft nylig satt inn en ny transformator på Reinshaugen stasjon. Denne er montert, men ikke koblet til nettet ennå. Det skjer ved midnatt, inn mot fredag 12. august. Fredagen starter altså med 4 timers strømbrudd for bøfjerdingene. Når klokken nærmer seg 04.00 skal arbeidet være ferdig, slik at strømmen kan kobles på igjen. Dette forteller driftsleder Kjetil Albrektsen i Vesterålskraft nett as.

Samtidig med dette vil Bøvegen bli stengt i kortere tid, da VK vil bruke anledningen til å vedlikeholde linja i Auenfjorden. Her skal en stolpe skiftes. Trafikken på vegen må regne med opptil 20 minutters ventetid, men nødetatene vil uansett bli sluppet forbi, forteller Kjetil Albrektsen. Han påpeker at Vesterålskraft får såkalte «Kile-kostnader» når abonnenter blir strømløse, og derfor satser selskapet sterkt på å ha strømstans så sjelden og så kortvarig som mulig. Noen ganger er det imidlertid helt nødvendig, for å få gjort nødvendig vedlikehold.

Nordre del av Bø, med Rygge, Møkland, Utskår og Jennskaret, vil bli forsynt via en 22 kV-linje fra Sortland i denne perioden.