Humortre vekker oppsikt

«Koronatreet» ved Kulturfabrikken på Sortland har blitt helgas snakkis og er heftig kommentert. I løpet av søndag har også vittige sjeler like godt dekorert treet med munnbind.

Søndag kveld var treet ved Kulturfabrikken dekorert med munnbind, da flere mente det var «koronasykt».

Første søndag i advent er det tent mange store og flotte juletrær omkring i det ganske land, og slik er det også i Vesterålen. Tradisjonen tro er det også et velvoksent tre på Sortland torg, slik det alltid har vært.

Helgas snakkis og mest kommenterte sak på Facebook er imidlertid det lille treet som er satt opp av kommunen utenfor Kulturfabrikken. Flere har kommentert at «det må ha korona, siden det ser så pjuskete ut».

I løpet av søndag er det da også noen vittige sjeler som har tatt seg bryet med å dekorere treet med munnbind, for å sette koblingen til viruset mer direkte.

Saken er omtalt i Bladet Vesterålen og hos NRK Nordland, pluss i mange delinger på Facebook. Det er ganske friske kommentarer som kommer både fra fjern og nær.

I alle fall kan man slå fast at treet har oppfylt en funksjon – det har spredt glede i brede lag av folket. Humoren har blomstret i fullt monn og mange har fått inn riktig treffsikre kommentarer.

Sortland kommune har satt opp et meget respektabelt juletre på torget, som både er høyt og fyldig, med tradisjonelle blåhvit lys.

Den som først kommenterte treet offentlig var Tarja Salander, og dermed var debatten i gang. Bladet Vesterålen laget en sak som virkelig satte fart på kommentarfeltet.

-Treet ser ut slik som 2020 har vært, lyder en av kommentarene. -Det må ha fått korona, mener en annen. Tarja Salander mener det er både «lavt, pjuskete og glissent». -Du kan se rett gjennom det, sier hun.

Andre kommentarer er at også de mindre vellykkede trærne i skogen fortjener å bli løftet frem. «Dette gir et ansikt til alle som ikke er så vellykket», og det har svært mange sagt seg enig i på Facebook.

Sortland kommune innrømmer at de har satt opp begge trærne, og at de bevisst valgte et lite tre foran Kulturfabrikken fordi festet her er ikke dimensjonert for et stort tre. Kommunen har hentet treet i Osvolldalen, i den kommunale skogen.

Litt av meningen med lys og pynt i adventa og mørketiden er jo nettopp å spre glede, og akkurat det må man si at det lille juletreet på Sortland har klart til fulle. Og da er det kanskje ikke så galt likevel å være liten og litt pjuskete…