Hotell i sjøkanten

Et nytt hotellprosjekt ble i dag lansert på Sortland, der man skisserer et bygg som vil ha opptil 150 rom. Det blir et høyhus med 15 etasjer, som vil koste anslagsvis 300 millioner kroner.

Slik ser man for seg at «Den blå diamant» vil ligge i strandkanten ved Sortland senter (foto/skisse: Johnsen Eiendom). Det må da fylles ut en del mer utenfor dagens senter.

Johnsen Eiendom AS står bak Sortland senter og 5 Elkjøp-butikker i Nord-Norge. Ved Sortland senter er det for tiden hektisk byggeaktivitet, der man legger opp en ekstra etasje og gjør klart for flere nye butikker.

Men Johnsen Eiendom AS stanser ikke der. Tirsdag lanserte man planene for et nytt hotell ved kjøpesenteret, med opptil 150 rom og en samlet kostnad på kanskje opp mot 500 millioner kroner. Det blir i såfall et høyhus på opptil 15 etasjer, som et signalbygg i standkanten på Sortland.

Bak Johnsen Eiendom AS står familien Johnsen fra Bø i Vesterålen. Selskapet ledes av Per Johnsen (63) sammen med Jan-Eirik Johnsen (65). Flere andre i familien har mindre eierposter i morselskapet Johnsen & Co as.

Egenkapitalen i Johnsen Eiendom AS er på 10 millioner, men det er åpenbart mye mer kapital på bok om man summerer alle selskapene som kontrolleres av Johnsen-familien. Likevel vil man ha med seg andre investorer på hotellprosjektet.

Per og Jan-Eirik Johnsen har fått med seg en annen tungvekter innen eiendom. Dag Børge Hustad har i 8 år vært eiendomsdirektør i Coop Norge. Han er nå styremedlem i en rekke kjøpesentre og reiselivsanlegg. Han er blant annet sentral i et rorbuanlegg på Reine i Lofoten og sitter i styret for Lofot-senteret på Leknes.

Arkitekten bak hotellet har arbeidet med planene siden januar, men Johnsen Eiendom har vært i sving med planene i om lag et år. Johnsen Eiendom AS har engasjert sivilarkitekt Jo Aastorp, Norconsult, avd. Arkitektstudio til prosjektet.

-Vi har gitt hotellet navnet «Den blå diamant», sier Raymond Olsen, eiendomsutvikler i Ferra as, til Bladet Vesterålen. København har «Den sorte diamant», så da passer det med en blå på Sortland.

-Det kan bli muligheter for et konferansesenter, både i tilknytning til hotellet, og i samarbeid med varehuset, sier Jan Erik Johnsen til nettavisen VOL. Han antyder også at senteret blir utvidet med enda 3.000 kvadrat, når dagens pågående utbygging er ferdig.

Saken har vært ute i sosiale medier hele tirsdag og det er kommet mange reaksjoner. Noen er positive til planene, men det er også kommet en del kritiske kommentarer. Det er både høyden og utseende som bekymrer de som gir sitt syn på planene.

Planene blir trolig lagt frem for politikerne i Sortland formannskap den 16. november. Da vil politikerne kunne gi noen innledende reaksjoner, mens man senere vil komme tilbake med formell saksbehandling. Johnsen Eiendom AS mener planskissen er innenfor det som er vedtatt i Byplanen.