Helsehuset er åpnet

En gledens dag i Hadsel onsdag, da man kunne ta det nye helsehuset i bruk. Ordfører klippet symbolsk snor og slo fast at man har holdt budsjettet og tidsplanen, med bra margin.

Hadsels nye helsehus samler mange av fagfolkene under samme tak, med kort avstand til sykehus, sykehjem og omsorgsboliger (foto: Hadsel kommune).

Det ca 1200 kvadratmeter store bygget samler helsestasjon, legekontorer, fysioterapi og ergoterapi under samme tak. Samtidig er det så kort vei til Thodebo omsorgsboliger og Stokmarknes sykehjem at du kan gå tørrskodd mellom byggene.

På grunn av koronasituasjonen, ble helsehuset tatt i bruk allerede i påska, mens en offisiell åpning av bygget ble utsatt.

Det var derfor en stolt ordfører som endelig kunne klippe snoren for helsehuset med ansatte, helse- og omsorgssjef, prosjektleder, hovedutvalg for helse, presse og representanter for entreprenør og underleverandør tilstede.

– Dette er en dag jeg har ventet med glede på veldig lenge. Opptakten til at vi står her, det var fornyelsen av et leieforhold på den gamle helsestasjonen, sa Jenssen.

– Alle tidsfrister er overholdt og de har allerede tyvåpnet. Det er helt fantastisk, for det er ikke vanlig i kommunale prosjekter. Økonomisk kommer vi også i mål, sa ordfører Kurt Jenssen da han offisielt åpnet det nye helsehuset.

Penger fra Havbruksfondet, som ble avsatt til investeringer, muliggjorde at Hadsel kommune kunne vedta å bygge et nytt helsehus. Havbruksfondet er utbetaling til kommuner med opprettsnæring, som for Hadsels del var rekordstor med 28 millioner i 2018.

I 2019 ble det inngått kontrakt med entreprenøren Malthus Uniteam og den raske byggeprosessen skyldes at helsehuset er et modulbygg.

Ordfører Kurt Jenssen klippet snoren som markerte den offisielle åpningen av helsehuset, sammen med helsesykepleier Gro Rønning-Nyvold og kontorleder Siw Norheim (foto: Hadsel kommune).

– All ære til de ansatte i kommunen som har jobbet frem dette. Alle tidsfrister er overholdt, de har allerede tyvåpnet. Det er helt fantastisk, for det er ikke vanlig i kommunale prosjekter. Økonomisk kommer vi også i mål, sa Jenssen.

Kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin berømmet politikerne for å satse på helsehuset.

– I fra at ingen tenkte på dette, til at det tre måneder senere var vedtatt viser at vi bor i en kommune som klarer å snu seg rundt og satse når de ser en god idé, sa Bleidvin.

Helse- og omsorgssjef Marion Celius understreket hva det nye helsehuset betyr for de ansatte som skal jobbe der.

– Det gjør at vi som jobber her kjenner at man blir verdsatt for den jobben man gjør og man jobber på en enklere måte, sa Celius.

Ordføreren sa i sin tale at gjennom helsehuset, kommer pengene fra Havbruksfondet svært mange til gode.

– Så gratulerer til brukerne av helsehuset, gratulerer til de ansatte og gratulerer til Hadsel kommune, sa Jenssen.