Har sagt opp jobben

Kommunedirektør Rita Johnsen har sagt opp sin stilling i Sortland kommune etter bare vel to år i jobben. Hun vil fortsette i stillingen fram til begynnelsen av mars 2024.

Rita Johnsen har sagt opp stillingen (foto: Sortland kommune).

Ordfører Grete Ellingsen beklager at Johnsen forlater stillingen som øverste administrative leder i kommunen, men respekterer samtidig hennes avgjørelse og ønske om å fortsette sin arbeidskarriere på andre områder.

Ellingsen har forståelse for at kommunedirektøren ønsker å søke nye utfordringer.

– Jeg vil takke henne for innsatsen i nesten tre år som kommunedirektør i Sortland.

Jeg er også glad for at hun vil fortsette i stillingen i oppsigelsestiden frem til i begynnelsen av mars 2024, og ser frem til et fortsatt godt samarbeid til det beste for Sortland.

Kommunen vil raskt komme i gang med en prosess for å rekruttere ny kommunedirektør, og kommunestyret vil få sak om dette til behandling til sitt møte 14. desember, sier Ellingsen.

Rita Johnsen (57) kom fra stillingen som kommunalsjef for helse og omsorg i Harstad kommune. Hun har også vært rådmann i Målselv kommune i 4 år.

Hun tiltrådte som kommunedirektør i Sortland den 1. mars 2021.

Opprinnelig er Rita Johnsen fra Gratangen, men har nære bånd til Sortland. Familien har hytte i Godfjorden, der hennes mor vokste opp.

Ellers har hun erfaring som kommunalsjef, enhetsleder, daglig leder i bedriftshelsetjeneste, ledende helsesøster og sykepleier og lærer i videregående skole.

Rita Johnsen er utdannet sykepleier, har videreutdanning som helsesøster, pedagogisk utdanning og videreutdanning i ledelse.