Erna skal åpne brua

Søndag 9. desember skal statsminister Erna Solberg klippe snora og åpne den nye Hålogalandsbrua ved Narvik. Dette betyr kortere kjøretid mellom Bjerkvik og Malmbyen via E6.

Hålogalandsbrua er et av de store veiprosjektene i nord, og den 9. desember skal den være ferdig til åpning (foto: Statens vegvesen/Tomas Rolland).

–Etter flere års byggetid gleder vi oss nå til endelig å kunne overlate brua til trafikantene, og vi synes det er hyggelig at statsministeren har funnet tid til å være med på feiringen, sier regionvegsjef Torbjørn Naimak.

Rett nord for Narvik i Nordland bygges det som kommer til å bli Norges nest lengste hengebru. Sluttarbeidene går etter planen, og Statens vegvesen har nå fastsatt åpningsdatoen. Hålogalandsbrua åpner søndag 9. desember. Det er statsminister Erna Solberg som står for den offisielle snorklippen.

På grunn av store utfordringer med sveisearbeidet er bruprosjektet blitt forsinket, og det har i høst vært hektisk aktivitet for å få åpnet Hålogalandsbrua innen slutten av året. Dette har man nå lyktes med.

Før man kunne få asfalten på plass og bli ferdig med det som gjenstår av arbeid på Hålogalandsbrua, var det helt avgjørende at man blir ferdig med innvendige sveisearbeider av bruelementene. I midten av august gjenstod ca. 25 prosent av sveisingen.

– Alt avhenger av at sveisearbeidet kommer såpass langt at vi får lagt på asfalten i løpet av september. Vi har ukentlige fremdriftsmøter med entreprenøren for å sikre den fremdriften vi trenger for å kunne legge på asfalten og sluttføre alt annet arbeid på brua, sa prosjektleder Hans Jack Arntzen i Statens vegvesen tidligere i høst.

Målet har vært å åpne brua for trafikk i løpet av høsten. – Vi har tidligere hatt håp om å få til dette i oktober, men ser nå at det kan bli både november og i verste fall desember før vi kan åpne brua for trafikk, forklarte Arntzen da.

Nå ser det ut til at den ekstra innsatsen har gitt resultater, slik at brua kan åpnes før julefreden senker seg.