Elvis med mye attåt

Entertaineren «Kjell Elvis» underholdt torsdag med konsert både på Lamarktunet og Troneshaugen i Sortland. Og i morgen fredag blir det gratiskonsert i Kulturfabrikken.

«Kjell Elvis» måtte en tur innom kjøkkenet og takke komiteen i Sigerfjord som serverte kaffe, vafler og bløtkake, som et tillegg til konserten med Elvis-sanger.

I forbindelse med Sortland Frivilligsentrals 25-års jubileum i fjor inviterer man nå til konsert med «Kjell Elvis» i kafeen i Kulturfabrikken. Konserten er gratis og åpen for alle, med start kl 13.00. Dette blir avslutningen på to dager med mye Elvis-musikk i Blåbyen.

Entertaineren var først på Troneshaugen i Sigerfjord og hadde konsert i fullsatt lokale, før det ble nytt show i kafeen på Lamarktunet der opp mot 90 personer hadde møtt opp. Mens det var kaffe, vafler og bløtkake på Troneshaugen, ble det cola og hamburger på Lamarktunet. Dette var jo Elvis Presleys favorittmat, så da måtte selvsagt det være menyen under en slik konsert.

-Kjell Elvis foretrekker å underholde på sykehjem og dagsentra hvor han går rundt og snakker med folk og får god kontakt med publikum, forteller Unni Glad på FB-siden til Sortland Frivilligsentral. Det gjorde da også sangeren under sitt besøk i Sortland, der svært mange av damene fikk en klem og herrene et varmt håndtrykk. Kjell Elvis avsluttet begge konsertene med å fortelle om ørna på capet og synge slageren «Glory Glory Hallelujah».

Kjell Elvis er en entertainer i særklasse og har en karrière på over 20 år i underholdningsbransjen. Kjell Elvis startet i militæret i Harstad i 1988. Etter militæret jobben han på en fabrikk i Lyngdal frem til 1994 og tok da steget ut som profesjonell Elvis-imitator på heltid.

Kjell Henning Bjørnstad var sju år når han ser Elvis Presley på TV for første gang. Elvis synger «Love Me Tender» og guttungen tar oppfordringen. Mer en tretti år senere er kjærligheten like sterk, og selv om Kongen er død, sørger Kjell Elvis for å holde liv i magien. -Når publikum lukker øynene, skal de høre Elvis, og når de åpner øynene, skal de se Elvis, forteller Kjell.

Som Skandinavias eneste Elvis Tribute Artist tar Kjell Elvis yrket sitt alvorlig. På scenen er han Elvis Presley, men også Kjell Henning. Han er Kjell Elvis – artisten som høres ut som Elvis, ser ut som Elvis, og skaper stemningen Elvis var kjent for. Kjell Elvis er europamester, nordisk mester og bronsevinner i VM i Elvis-imitasjon. Han har fått sitt navn i Guinness’ Rekordbok etter å ha sunget Elvis-sanger i over 40 timer. Fascinasjonen for Elvis er ikke en hobby. Det er en livsstil og et levebrød.