Dronninga på besøk

Nok en gang har Dronning Sonja vært på visitt i Vesterålen, ganske uoffisielt denne gang. Hun har blant annet vært på Skipnes i Øksnes vestbygd og sett på kunsten i Melbus nye barneskole.

Dronninga på Skipnes

På Skipnes i Øksnes vestbygd har Dronning Sonja vært flere ganger. Lørdag var hun innom igjen, og fikk da sett den nye utstillingen som er laget i samfunnshuset om «kvinnene i Skipnes». Søndag var hun innom nye Melbu skole (fotomontasje Vny).

Dronning Sonja er over middels kunstinteressert, og da var det naturlig for henne å ta en tur innom nye Melbu barneskole søndag. Hun ankom et par timer før den offisielle åpningen, slik at rektor Rune Jensen kunne vise henne rundt i ro og fred. Skolebygget er rikt utsmykket med kunst fra mange lokale kunstnere. Han hadde tidligere forsøkt å få dronningen eller noen andre fra kongehuset til å foreta den offisielle åpningen. Slik ble det ikke, men da passet det uansett fint at Dronning Sonja likevel kunne komme innom.

Nå ble det i stedet ordfører i Hadsel, Siv Dagny Aasvik, som offisielt åpnet skolen søndag ettermiddag. Sammen med tre av skolens yngste elever kuttet de snora sammen. En fullsatt aula overvar en time med taler, musikalske innslag og gratulasjoner, før de fremmøtte fikk se nærmere på den nye skolen og den flotte kunsten. Alle kunstverkene er produsert av lokale kunstnere, først og fremst fra Hadsel, og spenner over et stort spekter i teknikker.

Dronning Sonja har flere ganger vært på besøk i Vesterålen for å gå turer i fjellheimen her. Vesterålen Turlag har vært lokalt vertskap og bidratt til å skjerme Dronningen mot media og skuelystne. Hun har derfor kunnet reise nokså fritt omkring og oppleve den helt uoffisielle delen av Vesterålen, som enhver annen nordmann kan. Programmet til Dronningen er derfor heller ikke kjent. Under besøket i Vesterålen er det kjent at Dronning Sonja var på Skipnes lørdag ettermiddag. Hun fikk da dett den nye utstillingen der i samfunnshuset, om «Kvinnene i Skipnes». Også dette var helt uoffisielt, selv om Johannes Rørtveit i «Fiskeværet Skipnes» tok godt imot og mange andre også var til stede.

Mens Kongen har vært på seiling i Canada, har altså Dronningen besøkt Vesterålen. Første offisielle programpost for henne kommer nå på fredag, da hun skal være i Bergen og dele ut «Queen Sonja Print Award». Hun skal da også åpne en kunstutstilling sammen med Magne Furuholmen.