Byggevarer i ny kjede

Byggmakker-butikkene på Andenes, Myre, Stokmarknes og Sortland vil på nyåret skifte navn til Montèr. Disse vil dermed inngå i både Norges og Europas største byggevare-konsern.

Ledelsen i Montèr-kjeden får nå 13 nye butikker i nord. Fra venstre Endre Fløystad, Jørgen Hannestad og Asbjørn Vennebo. Dette skjed ved at Per Halvard Strand, Kjetil Strand og Per Inge Strand nå skifter kjede (fotos: Optimera/fotomontasje).

Nyheten om at de 13 butikkene til Harstad-firmaet Per Strand AS nå er solgt, ble kjent tirsdag morgen. Dette betyr at de 4 Byggmakker-butikkene i Vesterålen vil skifte over til Montèr-kjeden fra 1. februar 2018, sammen med Strands 9 andre enheter. Montèr blir dermed Norges desidert største innen byggevarer, og Byggmakker er blitt svært svekket i Nord-Norge. Montèr har tidligere i år kjøpt opp 17 andre byggevarer, hvorav de fleste i nord.

Gjennom egen vekst og en offensiv strategi fort oppkjøp, har fransk-eide Optimera gått fra å være nummer tre til å bli nummer én i det norske byggevaremarkedet. Selskapet har fortsatt sterke vekstambisjoner innen alle sine markedssegmenter, både gjennom organisk vekst og en offensiv oppkjøpsstrategi.

Tirsdag kom altså nyheten om at Per Strand AS har valgt å selge sine butikker, og da sendte man ut følgende pressemelding: Optimera har inngått avtale om kjøp av samtlige aksjer i Per Strand AS i Harstad. Per Strand Gruppens 13 byggevarehus vil nå bli en del av Montér-kjeden. Med dette oppkjøpet styrker og bekrefter Optimera sin posisjon som den ledende byggevareaktøren i Norge.

Per Strand Gruppen ble etablert av Per Halvard Strand i 1974, og har utviklet seg til å bli en av de største og mest lønnsomme byggevareaktørene i Norge. De er den ledende aktøren innen salg av byggevarer i Nord-Norge med en omsetning på en milliard kroner. Byggevarehusene er lokalisert i Harstad, Narvik, Tromsø, Tromsdalen, Storsteinnes, Sortland, Hadsel, Andenes, Øksnes, Finnsnes, Bardu, Storslett og Skjervøy. Inntil nå har de 13 byggevarehusene vært tilknyttet Byggmakker, men vil fra februar 2018 bli en del av Montér-kjeden. Optimera vil da få en sisteleddsomsetning på rundt 11 milliarder kroner.

Per Strand AS har i alle år blitt ledet av gründeren, men de siste årene har neste generasjon tatt over et stadig større ansvar for driften. I dag ledes gruppen av Kjetil Strand og som et ledd i å styrke bedriften og arbeidsplassene for fremtidig konkurranse har familien valgt å selge virksomheten til Optimera.

– Vi er godt fornøyd med avtalen vi har gjort. Optimera er en aktør som har de aller beste forutsetningene for å videreutvikle det vi har bygget opp gjennom så mange år. De innehar kompetanse og spesialistkonsepter som vil kunne løfte virksomheten videre til det beste for både kunder og medarbeidere, forteller Per Strand.

Optimera fikk en god start på 2017 da SN Gruppens 9 byggevarehus i Nordland meldte overgang til Montér. Med oppkjøpet av Per Strand Gruppen styrker Optimera sin tilstedeværelse ytterligere i nord og blir markedsledende i Troms og Nordland.

– Dette er et strategisk viktig oppkjøp for oss, og det vil gi oss en solid markedsposisjon. Per Strand Gruppen er en unik veldrevet virksomhet. En virksomhet som vi ønsker å styrke ytterligere ved å tilføre våre salgskonsepter, sier administrerende direktør i Optimera, Asbjørn Vennebo.

Alle ansatte vil følge med i eierskifte og Kjetil Strand vil fortsette som leder for Per Strand Gruppen. Gjennomføringen av avtalen er planlagt i februar 2018 etter Konkurransetilsynet sin behandling.