Bygger nytt med logo

Byggeaktiviteten i Vestmarka industrifelt på Sortland er fortsatt stor og nå skal Ovik bygge nytt kontorbygg. Her har arkitekten gjort en vri og hentet et element fra logoen til fasaden.

Ovik eiendomsbygg

Slik blir det nye kontorbygget til Ovik Eiendom as, med et designelement fra logoen til Bjørn Ovik as – den blå vinkelen. Vestmarka har etterhvert fått flere bygg med litt variert fasadestil (skisse Jon A. Olsen arkitektkontor).

Sortland Entreprenør as står for selve byggeprosjektet til Ovik, mens det er Jon A. Olsen arkitektkontor i Namsos som har tegnet bygget. Her blir det mye glass og store vindusflater, slik det ofte blir for kontor og møterom. Bygget vil ligge ved Markvegen. Bak dette står det to lagerbygg i dag, og dagens kontorbygg skal demonteres og flyttes bak, som nok et lagerbygg.

Bjørn Ovik as er et av distriktets største firma innen mobilkraner. Firmaet har mange byggekraner og kranbiler i drift over hele Nordre Nordland og Sør-Troms. Blant annet har Ovik hatt en stor del av jobben med nybygget til Statoil i Harstad. Her er man straks kommet i mål. Dette er et nytt signalbygg like ved Sjøkanten senter, på til sammen 11.000 kvm. Her skal Statoil kunne gi kontorplass til 300 medarbeidere. Et annet stort prosjekt selskapet er engasjert i er Troms Stamfiskstasjon på Senja. Denne ligger på land og dekker 14.000 kvm.

Bjørn Ovik as omsatte for 37 millioner i 2014 og satt igjen med 3 millioner som årsoverskudd. Maskiner og utstyr er verdsatt til 23 millioner i regnskapet, etter at de er nedskrevet for alder og slitasje. Bjørn Ovik as er et meget solid selskap, med høy egenkapital og jevnt gode resultat de senere år. 35-40 personer er lønnet av selskapet. Eierselskapet er Ovik Eiendom as, med Bård og Ørjan Ovik som hovedaksjonærer.