Butikker vil flytte

Flere av Sortlands butikker planlegger å flytte på seg og det er Elkjøp-senteret i Sjøgata som skal utvides. Her har eierne lenge planlagt en ekstra etasje og nå ser den ut til å komme.

Sortland Senter har i dag 4 store butikker, med Elkjøp, Rema, Jysk og Sport 1. Om det går slik eierne nå planlegger, vil det komme flere store butikker hit, ved at det bygges opp en ekstra etasje.

Fra flere ulike kilder har Vesterålnytt de seneste dagene fått tips om at det nå begynner å bli konkretisering av en utvidelse ved Sortland Senter i Sjøgata. Det er Johnsen Eiendom as som eier senteret. Det er samme eiere bak Elkjøp Vesterålen og delvis Sport 1. Johnsen Eiendom AS eies av Per og Jan-Eirik Johnsen fra Bø.

Jan-Eirik Johnsen vil foreløpig ikke si noe mer konkret, men forteller at detaljene om de nye planene vil være klare om to-tre uker. Tidligere har man presentert planer for utvidelse med 5.000 kvadratmeter butikkareale, og mulighet for like mye i et neste trinn. Den planen ble lagt på is i 2015.

Direktør Terje Kvaal i Vitus-apotek bekreftet forleden til Bladet Vesterålen at kjeden har vært på Sortland for å se på en mulig etablering av nytt apotek i Sortland Senter. Dette vil eventuelt komme som et ledd i utvidelsen av senteret med en ekstra etasje. Vitus har ikke bestemt seg ennå om det blir etablering på Sortland, da man først ønsker å se hvilke andre butikker som kommer inn i Sortland Senter samtidig.

De nye leietakerne er altså ikke helt i boks, men i alle fall vil Kid Interiør komme fra Skisbgården. Kid vil få plass i 2. etasje av Sortland Senter, og minst en av dagens butikker vil trolig flytte opp i 2.etasje. En ny stor leietaker vil komme inn på gateplan. Denne butikken finnes allerede på Sortland, men ønsker foreløpig ikke å bekrefte flyttingen.

Johnsen fortalte forleden til Bladet Vesterålen at Sortland Senter hadde et bra år omsetningsmessig i 2016. Sport 1, Elkjøp og Jysk hadde nye rekorder i kassa, mens Rema 1000 lå på samme salgstall som året før. Senteret hadde til sammen 4% økning i omsetningen. Lokalene etter kiosken har stått ubrukte en tid. I tillegg til de nevnte butikkene finner man også Poulsson interiør og en frisørsalong i Sortland senter.

Da Byplanen for Sortland ble vedtatt åpnet den for flere etableringen utenom det definerte sentrum. Jan-Eirik Johnsen skrev da en merknad til Sortland kommune om at Sortland senter alene kunne stille med 10.000 kvadrat nytt butikkareal om man gjennomført den utbygging som var på tegnebrettet. Da hadde man trolig Coop i tankene, som senere altså gikk bort fra dette og fant seg en egen tomt på Strandskogjordet. Johnsens ønske om å stramme til mulighetene for etablering utenfor bysentrum ble ikke blitt hørt av politikerne, og dermed kommer altså Coop på Strandskog og Biltema i et nybygg ved brua.

Nå ser det imidlertid ut til at Johnsen Eiendom as likevel kan ta frem sine gamle planer og realisere en utbygging av Sortland Senter i Sjøgata. Med minst 3 nye leietakere vil man trolig fylle godt opp. Utbyggingen kan kanskje også bety en utvidelse for Rema 1000 og Elkjøp. De nye butikkene i Sortland Senter flytter angivelig på seg for å få større plass og bedre tilgang for kundene. Det vil man kunne få i den utbyggingen som kommer og her også kunne være med helt fra starten på å utforme sine nye lokaler.