Aktiv dag i Lamarka

I går var det stor aktivitet ved Lamarktunet på Sortland. Da var det frivillige som organiserte ulike aktiviteter for beboerne, med litt trim og mye sosialt samvær.

Ute i hagen ved Lamarktunet står en flott grillhytte og her var det en liten «pausestasjon». Sten Abrahamsen hadde ansvaret for bålkaffen og pølsegrilling i grillhytta (foto: Sortland frivilligsentral).

Verdens aktivitetsdag ble markert i går ved Lamarktunet, slik man også tidligere har gjort. I tillegg til beboere og ansatte, var det også mange pårørende og frivillige med under denne dagens aktiviteter. Opplegget er et samarbeidstiltak mellom Dagaktivitetstilbudet, kjøkkenet, Sortland historielag, Sortland pensjonistforening og Frivilligsentralen med Aktivitetsgruppa og Tirsdagstreffet.

Det var åpning med trim, prolog, sang og tenning av Aktivitetsilden. Turid Abelsen tok det «olympiske oppdraget» og tente aktivitetsilden, som var startskuddet for programmet. Henrik Edvardsen leste prologen.

I hagen var det lagt opp med turløype med 10 ulike poster. Bowling og ballongkasting var to av postene. En annen var å kaste risposer på blink, og en var «ball i bøtta». Marit Hammer, sammen med Karin Husevåg og Mathis Mathisen, hadde laget turstien med de ti postene.

Ikke alle beboerne ved Lamarktunet er like spreke og funksjonsdyktige, så programmet var lagt opp svært variert. En av postene var lukting på ulike krydder og en var å smake fire ulike typer grøt. Matthis Mathisen fra Historielaget med gamle ting som man kunne gjette hva var. En annen oppgave var å se hvilke fjell som var avbildet.

Etter litt trim og en runde ute, var det innlagt pause ved grillhytta, der det ble servert kaffe og grillpølser.

Etter  aktivitetene ute var det allsang og utdeling av premier inne i kafeen på Lamarktunet. Allsangen ble ledet av Marit Hammer på piano, mens Karin Husevåg, Inger-Marie Bolsøy, Berit S. Hannevold og Bodil Olsen var forsangere. Litt kaffe og kaker ble det også på de som ville.

Til sammen var det 90 som personer som deltok og herav 26 frivillige. I tillegg var to tredjeklasser fra Sortland barneskole med og sang ved åpningen.