5-mill grensa er passert

Tidligere var det en sensasjon i Vesterålen når et hus ble annonsert med prislapp over 5 millioner. Nå er denne grensa definitivt passert og en 100 år gammel leilighet på Sortland kan gå over dette.

nygammel-leilighet

Leiligheten i 3. etasje av Myhre-gården i Sortland sentrum skal nå selges. Bygget er over 100 år, men leiligheten er på 2016-standard. Dermed blir prisantydningen nær 5 millioner. Bildet er lånt fra Finn-annonsen.

Hele 5 bosted i Sortland ligger nå ute med prislapp på eller over den magiske «5-mill-grensa». Av disse er 4 eneboliger, mens altså en er leilighet. Myhre-gården ligger midt i sentrum av Sortland, i krysset mellom Rådhusgata og Kjøpmannsgata. Her holdt «Melkebaren» til for noen år siden, mens det senere har vært forsikringskontor i 1.etasje. Gården ble opprinnelig bygget i 1908 og er altså 108 år gammel og en viktig del av bybildet. Det er leiligheten i 3.etasje som nå skal selges med pris gjerne over 5 millioner.

Leiligheten som nå vil skifte eier er på hele 132 kvadrat primærrom og holder meget høy standard. Den ble totalrenovert tidligere i år, med gulvvarme, varmepumpe og ny peis. Veggene er bare grunnet, slik at den nye eieren kan velge farge selv på sistestøket i malingen. Her er ellers meget innholdsrik kjøkkeninnredning, med 8 meter lang benkeplate i stein, pluss svært stor skapplass. Integrerte hvitevarer følger med, herunder også vinskap, kjøl og frys med ismaskin, kaffemaskin og dampovn.

Parkeringen i dette området er vanskelig, men denne leiligheten har egen innendørs p-plass i kjelleren. Når beliggenheten er midt i Sortland sentrum er det kanskje ikke nødvendig å ha egen bil, men muligheten for parkering er i alle fall dekket. Byggets heis kan da være nyttig. Leilighetens bruttoareal er 150 kvm, som inkluderer to soverom.

De andre 5-mills-objektene som nå ligger ute til salgs på «Finn» er plassert rundt sentrum av Sortland. Eneboligen vi omtalte for litt siden, som ligger for salg til 6,5 millioner i Heiveien, er fortsatt ikke solgt. Nå er det ellers også en enebolig rett ved Lamarktunet som kan kjøpes for 6,2 millioner. På Strand ligger det ute en enebolig til 5,7 millioner, mens det i Brekkaveien er en til 4,9 millioner. Alle disse er store eneboliger på fine tomter, med utleiemuligheter. Byggeår er fra 1995 til 2010 her, så dette er nærmest nye boliger.

Sortland skiller seg med dette ut i prisnivå, sammenholdt med resten av regionen. Ellers i Vesterålen er det ingen boliger nå som har prislapp på eller over 5 millioner. Både i Hadsel, Øksnes og Andøy er det store eneboliger i prisklasse opp mot 4 millioner, som trolig ville vært en million høyere om beliggenheten hadde vært i Sortland by.

Utvalget av boenheter er imidlertid stort i Vesterålen. Andøy har 12 enheter, Bø 24, Hadsel hele 49, Øksnes 21 og Lødingen kun 4. Sortland har 40 eneboliger og leiligheter for salg nå og noen har ligget forholdsvis lenge. Boliger i Sigerfjord og Eidsfjord blir liggende lengre enn i sentrum, og noen har vært annonsert siden tidlig midten av sommeren. Generelt i Vesterålen ser man et voldsomt prisspekter, der klare oppussingsobjekt går for 5 hundretusen, mens altså beste bolig i byen går for 5 millioner.