4 ny smittede

Etter påske er det påvist 4 nye tilfeller av korona i Sortland kommune. Alle disse knyttes til reiser. Alle har holdt seg inne i påvente av testsvar, men kom med flybussen fra Evenes 31. mars.

Sortland har registrert 4 nye tilfeller av korona etter påske (illustrasjonsfoto).

Forrige tilfelle av korona lokalt i Sortland var 22. mars, og nå er det altså oppstått 4 nye tilfeller som følge av reiseaktivitet. Totalt har 31 sortlendinger hatt korona nå.

Kommuneoverlege Mette Røkenes sier i en pressemelding at man ikke venter noe videre utbrudd av viruset lokalt i denne sammenheng.

Passasjerer som har reist med flybussen fra Evenes til Sortland den 31. mars rute 17.55, bør imidlertid være ekstra oppmerksomme.

De bør kontakte sin oppholdskommune for å få tatt koronatest, særlig hvis de har utviklet symptomer på korona etter bussreisen.

De smittede i Sortland var med på denne bussturen, og bar kanskje smittebærende under denne reisen.

Dagliglivet er ellers i gang nå etter påskeferien og for mange er det godt å komme tilbake til jobb, skole og daglige aktiviteter.

– Jeg håper vi får fortsette sånn fremover med åpne skoler og åpne fritidsaktiviteter for våre barn og unge, sier Røkenes.

– For å få det til trenger vi at alle som har behov for å teste seg tar kontakt og avtaler tid for dette. Vi har hatt en del pågang til testing nå etter ferien, forteller kommuneoverlegen.

Hun understreker viktigheten av at alle med symptomer tar kontakt for test slik at vi klarer fange opp eventuelle covid-positive tidlig i forløpet.

De 4 nye tilfellene har hatt få nærkontakter. Alle har vær veldig flinke til å holde seg i ro innendørs mens de ventet på testsvar og jeg forventer ikke noe utbrudd av disse positive testene.

Alle 4 har forbindelse med reiseaktivitet. De har det greit og får den oppfølgingen de skal ha fra kommunen.

Det er fortsatt slik at man generelt skal unngå all unødvendig reising, man skal holde helst 2 meter avstand og ha god håndhygiene.

Men man skal også tenke på de som er ensomme under pandemien og gjerne ta en telefon eller to!

Det er varslet økte vaksineleveringer fremover, og Sortland har fått bekreftet dette for neste uke. Man vaksinerer nå prioriteringsgruppe 4, med alder fra 65 til 74 år.

Kommuneoverlegen er optimistisk på at vi vil motta økte leveranser en god stund fremover og da kunne tilby vaksine til stadig flere.

– Vi ber om at alle som ønsker vaksine må registrere seg. Disse vil få tildelt time når deres plass i køen er kommet, påpeker Mette Røkenes.