Vil finne brannårsak

Seksjonsleder Håvard Arntzen i Kripos sier til NRK at det er tidkrevende arbeid som nå starter, for å finne årsaken til hyttebrannen ved Risøyhamn natt til lørdag. Fem personer omkom i brannen.

– Det er en veldig komplisert branntomt. Jo større skader, jo vanskeligere er det å avdekke hvor brannen har startet, og hva som kan være årsaken til at det begynte å brenne, sier Arntzen.

Kripos har gjort seg ferdig med brannstedet i første omgang. Men ruinene holdes intakt slik at det kan gjøres nye undersøkelser ved behov.

Det var altså natt til lørdag den 16. januar at det startet å brenne i hytta i Kobbedalen ved Bjørnskinn i Andøya. En voksen kvinne omkom, sammen med fire barn.

En voksen mann klarte å berge seg ut, men fikk ikke hjulpet de andre på grunn av rask utvikling av brannen.

Nå starter analysene som skal gi politiet mulighet for å forstå hvordan brannen startet.

I dette arbeidet kan det være aktuelt å rekonstruere deler av åstedet, enten i 3D-format eller fysisk. I praksis betyr det at hytta kan bli bygget opp igjen.

– Dersom det er hensiktsmessig, kan det bli aktuelt å gjennomføre brannforsøk på Kripos eller et egnet sted for å sjekke om vi får til samme brannutvikling.

Dette gjør vi for å teste ut hypotesene våre, og ser hva som støtter den ene hypotesen framfor den andre, sier Håvard Arntzen til NRK.