Småfly havarerte

Et småfly med to personer ombord havarerte like etter avgang fra Svolvær lufthavn i 20.30-tiden søndag kveld. To personer ble straks etter funnet i sjøen og ble transportert inn til Svolvær, hvor ambulansehelikopter og «Sea King» ventet.

Hovedredningssentralen Nord-Norge fikk informasjon om havariet klokken 20.35. Det ble samtidig satt i gang en redningsaksjon med flyplassens egen lille redningsbåt og redningsskøyta Sundt Flyer, som er stasjonert i Svolvær. Et ambulansehelikopter fra Evenes og en Sea King fra Bodø ble også kalt ut.

Klokken 20.48 lokaliserte flyplassens redningsbåt vrakgods og to personer flytende  i sjøen. Begge personene var omkommet. De to ble fraktet inn til Svolvær med redningsskøyta og overlatt til helsepersonell der.

Det var personellet ved Svolvær lufthavn som oppdaget ulykken og fant de omkomne, slik at hele situasjonen var avklart i løpet av en halvtime. Til tross for den raske innsatsen var de ikke mulig å redde de to involverte.

Politiet melder søndag kveld at man nå går over i en etterforskningsfase som ledes av politiet i Lofoten og Vesterålen. Havarikommisjonen for luftfart er varslet. Politiet har ingen opplysninger om årsaksforholdene omkring ulykken. Identiteten til de omkomne var ikke fastslått formelt søndag kveld, selv om flyplassen trolig har registrert navnene på de to som tok av i det havarerte småflyet.