Nye butikker i Svolvær

Køen utenfor var lang i dag da kjedene Clas Ohlsson og Peppes Pizza åpnet dørene for sine nye avdelinger i Svolvær. Fra før er disse kjedene etablert i Harstad og Narvik, men ikke i Vesterålen. Flere utspill er gjort fra Sortland, uten at det har gitt resultat så langt.

Clas Ohlsons butikk i Svolvær ligger i nabobygget til Amfi senter, men skal bygges sammen etterhvert. Butikken er ikke av de største i kjeden, men har mye av det grunnleggende sortimentet man venter å finne i denne typen butikk. Dette ble butikk nummer 76 i Norge og kjeden har tidligere sagt at man gjerne vil åpne enda flere utsalg. Da butikken åpnet i dag var det ca 300 kunder som ventet utenfor, og hele dagen var det en jevn strøm av skuelystne og handleglade. Hele varelageret gikk med 25% rabatt som åpningstilbud.

Samtidig kunne lofotingene feire åpningen av Peppes Pizza i Svolvær sentrum. Denne restauranten vil ha 190 sitteplasser og ha omkring 15 årsverk fordelt på 30 ansatte totalt sett. Det vil nok dermed bli servert en del pizzastykker her, for å komme i mål økonomisk. Det er lokale investorer som nå starter opp avdelingen i Svolvær, som krever ganske stor økonomisk risiko. Svolvær er den første restauranten i kjeden som kommer med det nye interiøret og konseptet som Peppes nå skal rulle ut i alle sine avdelinger.