Klasse i karantene

En skoleelev ved Hadsel videregående skole, studiested Stokmarknes, har testet positivt for covid-19. Dette er en nærkontakt av en av personene som testet positivt i Hadsel i forrige uke.

Hele klassen til eleven er nå satt i karantene til og med fredag 5. februar. Karantenen vil også gjelde en del elever som var på et elevrådsmøte.

Dette gjelder kun disse enkeltelevene, ikke klassene deres. To lærere er også i karantene.

Alle personene som er satt i karantene vil bli kontaktet så snart som mulig angående innkalling til testing og mer informasjon.

– Det er lav mistanke om at eleven har vært smitteførende på skolen. Imidlertid vil konsekvensene av et utbrudd knyttet til en skoleklasse være så store, at vi anser det nødvendig å sette klassen i karantene, sier kommuneoverlege Ingebjørn Bleidvin.

Eleven har ikke hatt symptomer og har vært i karantene siden 27.01.

– Dette er en påminnelse om hvor viktig det fortsatt er å ta smitteverntiltakene på alvor. Selv om vi har hatt lavt smittetrykk de siste ukene, kan det snu, sier Bleidvin.

Smitten har kommet i forbindelse med reise.

– Vi vet ikke om dette er en mutert variant av viruset, det er i utgangspunktet sykehuslaboratoriet som avgjør om slike tester blir sendt videre. Likevel må vi ta høyde for at det kan være mer smittsomt, sier Bleidvin.

Det vil ikke bli iverksatt mer generelle tiltak per nå.

– Det er ikke grunnlag for andre tiltak nå. De resterende nærkontaktene fra forrige uke har testet negativt to ganger, og har ikke symptomer, men vi følger situasjonen nøye, sier Bleidvin.