Vesterålnytt

Nytt fra Vesterålen

Bø-bedrift vokser raskest

Vesterålen har 33 firma som nå kalles for «gaseller» i en nylig kåring. Bø-bedriften «Framsikt AS» er den som har vokst hurtigst de 4 siste årene, med 606% økning i omsetningen, som i fjor endte på 25 millioner kroner.

Det er avisen Dagens Næringsliv som hvert år kårer landets «gaseller» i næringslivet. Vilkårene er leverte og godkjente årsregnskap, minst doblet omsetning over en 4-årsperiode, en omsetning på over en million kroner første året og positivt samlet driftsresultat. I tillegg kan ikke bedriften ha negativ vekst, og må være et aksjeselskap.

Etter Framsikt AS så er det langt ned til neste vekstvinner. Her finner man Sortland Bil AS, som vokste med 411% i samme 4-årsperiode. Her endte omsetningen på 9,4 millioner i fjor.

Ser man på volum i salg, så er det Ståle Nilsen Seafood AS fra Myre som topper. Her var omsetningen i fjor på hele 625 millioner kroner etter en vekst på 141%.

Sortland Entreprenør AS er også blant de største lokale gasellene, med 257 millioner i omsetning. Her var veksten på 224%.

«DN» mener at i år tilfredsstiller 3.484 norske selskap vekstkravene til å kunne kalle seg gasellebedrifter. 33 av disse befinner seg altså i Vesterålen. Sortland har flest med 17 og Øksnes har 9. Hadsel og Bø har tre hver, mens Andøy kun har 2.