43 jobber borte

Onsdag var siste dag for lakseslakteriet til Cermaq i Alsvåg. Dermed er 43 arbeidsplasser blitt borte fra lokalsamfunnet og av disse er det 15 som flytter fra Øksnes. Tyve av de tidligere ansatte står uten fast jobb, når dørene nå stenges. Cermaq flytter slaktingen til sitt nye anlegg i Steigen.

Anlegget blir nå stengt ned over en viss periode, for å unngå skade på utstyr og maskiner. Det blir derfor jobb for 8 personer frem til påske, som dermed blir med på aller siste fase for Cermaq i Alsvåg. Selskapet har imidlertid fortsatt lokaliteter i sjøen i Vesterålen og vil fortsette driften av disse.

Det er ennå ikke kommet noen avklaring på et eventuelt salg av eiendommen i Alsvåg, slik at ny virksomhet kan starte opp her. Flere interessenter har meldt seg og det har vært like før et salg ble gjennomført, men dette er likevel ikke fullført.

Det nye lakseslakteriet på Storskjæret i Steigen er på 8.000 kvadratmeter gulvareal. Her vil man komme i gang med driften om kort tid i en hypermoderne fabrikk. Mange prosesser blir mer automatisert og slakteriet skal dermed kunne pakke 160 fisker i minuttet. Det blir nær 10.000 i timen, som jo gir anlegget en voldsom kapasitet på full drift.

De 15 som flytter med fra Alsvåg til Steigen vil dermed få jobbe i et helt nytt slakteri, med det nyeste utstyret som er for denne bransjen. Cermaq Norway AS legger ned i Alsvåg for å samle sin slakting ved ett slekteri i nord