Planlegger hybelbygg

Bak gamle «Doktorgården» på Sortland kan det nå komme et hybelbygg i 3 etasjer, dersom HS Eiendom as får godkjent sine planer. Det blir da 22 nye hybler og 4 leiligheter.

Øksnes Entreprenør AS har tegnet det nye hybelbygget som tenkes satt opp i Kirkåsen. Her blir det 22 hybler og 4 leiligheter på toppen (skisse Øksnes Entreprenør AS).

Boligmarkedet på Sortland er ganske anstrengt og det er mangel på hybler og små leiligheter. Særlig studenter og midlertidige ansatte på arbeidsmarkedet sliter med å skaffe egnet bosted i byen. På denne bakgrunn ønsker nå H-S Eiendom AS å sette opp et eget hybelhus, bak lokalene man allerede har i tidligere «Doktorgården». De første skissene er sendt over til Sortland kommune og planleggingen er i gang, med Øksnes Entreprenør AS som konsulent.

Skissene viser at det kan bli 11 hybler i både første og andre etasje, mens det blir 4 leiligheter i tredje etasje. Til sammen kan det dermed bli plass til i alle fall 26 personer i nybygget. Planene er så langt ikke behandlet av Sortland kommune, da man ennå er i innledende fase. Byggets grunnflate blir på 220 kvadratmeter og hver hybel på ca 14 kvadrat. Et minikjøkken, dusj og toalett blir det plass til, samt sittegruppe med sovesofa til hver hybelboer.

Doktorgården var tidligere eid av kommunen, men ble solgt i 2014 for 3,9 millioner kroner til selskapet H-S Eiendom AS. Bak dette firmaet står Odd Ivar Hjellbakk og Einar Alf Støversteen. Senere er gården pusset opp fullstendig og nå verdsatt til 11,5 millioner i regnskapet.

-Vi er i en tidlig fase av prosjektet, sier Hjellbakk i en kommentar til Vesterålnytt. Han håper planene blir godkjent og at man kommer i gang med byggingen til våren 2018.

Hjellbakk og Støversteen er også eierne av selskapet Innovativ Bemanning AS. Det er dette firmaet som har avtale med Jobzone Norge om å tilby vikarer i både Lofoten, Vesterålen og Ofoten. Selskapet har lokale kontor i Narvik, Harstad og Leknes, pluss hovedkontoret på Sortland. Fredag åpner man i tillegg eget kontor i Svolvær, for å dekke hele Hålogaland på best mulig måte.

Jobzone Hålogaland holder til i den hvite Doktorgården ca midt i bildet, og bak denne planlegger man nå et nytt hybelbygg, på egen tomt som i dag er grøntområde.

-Hybelbygget på Sortland har ikke noe direkte med Jobzone å gjøre. Vi vil leie ut hybler på det åpne markedet, men gjerne også til vikarer som arbeider hos Jobzone, sier Odd Ivar Hjellbakk.

Jobzone er et av landets største bemanningsbyrå og fra Sortland ledes en avdeling som dekker både Lofoten, Vesterålen og Ofoten. Bygg og anlegg bruker mye innleid arbeidskraft, men det er kanskje særlig fiskeindustrien som nærmest har gjort seg helt avhengig av vikarer som deltar i sesongene.

Jobzone Hålogaland er en av de mest suksessrike, der man har doblet omsetninga flere år på rad og nå omsetter for 24 millioner årlig. Firmaet driver også med ulike kurs for næringslivet. Noe av det nye er hygienekurs for arbeidere inne lakseoppdrett. I tillegg til Hjellbakk og Støversteen, er også Gunnar Eilertsen og Håvard Hamansen Wallstad sentrale i driften.