Kontor blir bolig

Regionrådet har fått nye lokaler i Sortland sentrum og flytter straks ut fra sine gamle kontor. Da blir det ombygging og oppussing, slik at 5 nye leiligheter kommer i «gamle posthuset».

Slik kan det gamle posthuset bli seende ut når det er ferdig oppusset. Turistinformasjonen og Regionrådet flytter snart ut av bygget (foto: Klausengruppen).

-Markedet for kontorer på Sortland er svært dårlig og det er vanskelig å leie ut butikkarealer utenfor kjøpesentrene. Eier ønsker derfor å omgjøre 2. etasje i bygget, som i dag er kontorer, til mindre utleieleiligheter. Også en del av første etasje, som vender bort fra gata, ønskes benyttet som leiligheter, skriver Gunnar Klausen på vegne av Georg A. Ellingsen AS i en søknad til kommunen.

Bakgrunnen for det som skjer er at Vesterålen Regionråd og Turistinformasjonen vil flytte over i nye lokaler på Sortland om kort tid. Nylig inngikk Regionrådet en avtale for 8 år, der man skal leie seg inn i «Galleriet» hos Sigurd Pedersen Eiendom AS i Rådhusgata. Her får man 100 kvadrat i første etasje og 300 kvadrat i andre etasje, delvis i lokaler som tidligere var brukt av butikken G-sport.

Regionrådet overtar sine nye lokaler i juni måned og skal være ute av de gamle kontorene samme måned. Vesterålen regionråd har hatt tilhold i det gamle «posthuset» i mange år, men hadde nå behov for større lokaler og bedre parkering. Det er 15 ansatte som nå skal flytte et steinkast, fra Kjøpmannsgata til Rådhusgata. Turistinformasjonen blir dermed å åpne i helt nye lokale denne sommeren, midt i Sortland by.

Gården som nå vil skifte innhold er en del av Ellingsen Leiegårder AS. Den ble bygget i 1953 og er ikke omfattet av noen vernekrav. Den skal nå få en kraftig ansiktsløfting og hele 2. etasje blir leiligheter. Også på gateplan blir det en leilighet, men her vil det fortsatt være 130 kvadrat som kan leies ut til butikk eller kontor.

Søkeren for ombyggingen er Klausengruppen. Konsulenten sier at det ikke vil være mulig å oppfylle moderne byggekrav i henhold til TEK 10. Det blir heller ikke mulig å installere heis, slik at det kan bli «livsløpstandard». Det er et eldre bygg som nå pusses opp, og de nye leilighetene vil dermed bli best egnet for studenter og andre yngre mennesker som har behov for bolig i kortere perioder av livet. Før Regionrådet flyttet inn, ble bygget i mange år brukt som Posthus.

Bygget har vært blått de senere år og de nye skissene som er sendt over til Sortland kommune viser at man vil beholde stilen med Blåby-prosjektet, innenfor fargepaletten til Bjørn Elvenes. Nabobygget er den nye Bakerigården, der man også har blåbyfarger på hele fasaden. Prosjektet om Blåbyen ble omtalt i en ny bok før jul, der kunstner Bjørn Elvenes og forfatter Ronny Jarl Jensen forteller om både byens historie og kunstprosjektet.