Ingen flere smittet

Mandag kveld kom den gledelige nyheten fra Sortland kommune om at ingen flere lokalt har testet positivt for korona. De fleste prøvesvarene fra helga er kommet tilbake nå, også fra Hadsel.

Ingen nye smittetilfeller så langt, sier kommuneoverlege Mette Røkenes i Sortland.

– Prøvesvarene er kommet inn. Så langt er ingen positive, og etter det jeg har overblikk over nå er det kommet svar på nesten alle prøvene.

Jeg tror det er mange glade barn og voksne i Sortland i kveld, skriver kommuneoverlege Mette Røkenes i ei pressemelding mandag.

Før helga var det meldt om en voksen med positiv koronatest og en elev ved Lamarka skole. Både 7. og 3. klassetrinn ble satt i karantene. Samme for en vgs-klasse i Hadsel.

Nå ser det ut til at man har oversikt og kontroll på situasjonen. Så langt er altså ingen nye tilfeller avdekket via tester.

Noen få tester var imidlertid ikke fullgode og må tas på nytt. Det er også noen personer som har vært inne for testing senere.

Likevel er konklusjonen så langt at det ikke er noe stort utbrudd av korona på Sortland, og at det kanskje bare er de to første.

– Dette betyr at i morgen kan alle som er i ventekarantene og har vært inne på helsenorge.no og funnet sitt negative prøvesvar gå på jobb og skole.

De kan også gjenoppta sine fritidsaktiviteter, skriver kommuneoverlegen.

– Vi har kartlagt bredt, og situasjonen føles per i dag som under kontroll. Så nå håper jeg på en smittefri påske for Sortlands innbyggere.

Det er ikke grunnlag for å sette inn noen lokale tiltak for å hindre smittespredning med hensyn på dagens situasjon, sier Røkenes.

Det er viktig at alle utviser forsiktighet og følger alle nasjonale smittevernregler. Situasjonen kan raskt endre seg og alle må bidra og ta sin del av ansvaret.

De som er i karantene, må forholde seg til karantenereglene.

Det er så langt ikke påvist koronasmitte ved noen av testene som ble sendt inn fra Hadsel kommune i forbindelse med smitte på Sortland. En skoleklasse ved Hadsel videregående, avdeling Stokmarknes, ble koronatestet søndag etter forbindelse med smittetilfeller på Sortland.

Som meldt søndag var ingen av hurtigtestene positive og det er heller ikke påvist koronasmitte ved PCR-testene. Alle som har fått negativt prøvesvar på helsenorge.no kan møte på skolen som normalt.