Fullt hus på dagskiftet

Hver fredag ved lunsjtider samles folk til «t-dans» i Kulturfabrikken og det blir ofte fullt hus i kafeen da. Dette er blitt et meget populært tilbud, særlig for de godt voksne.

Kafeen i Kulturfabrikken var full av folk også denne fredagen, da det ble arrangert «t-dans». Noen svinger seg og noen lytter bare til Steinar Kjeldsens kvartett, som besørget musikken også denne gang (foto: Sortland Frivilligsentral).

Det er altså ikke bare på ettermiddag og kveldstid det foregår ting i Kulturfabrikken som samler stort publikum. Et av de faste innslagene som er blitt meget populært, skjer ved lunsjtider på fredagene. T-dansen arrangeres av «Maurtuva», aktvititeter for seniorer som drives av Sortland Frivilligsentral i samarbeid med Eldrerådet, pensjonistforeningene, Biblioteket og Museet. Arrangementene er åpne for alle som har anledning på dagtid.

Sortland Frivilligsentral har stått i spissen for flere tilbud som engasjerer bredt og ikke koster noe i utgangspunktet. Bowling og matlaging er også noe som er ment å samle folk, gjerne alle generasjoner og nye landsmenn som ønsker en uformell møteplass. Frivilligsentralen har kontor i Kulturfabrikken og bistår mange lag og foreninger med ulike tjenester, som det frivillige kulturlivet ikke makter selv.

Kulturfabrikkens tilbud spenner imidlertid bredt og i morgen lørdag blir det solfest, selv om meteorologene har meldt overskyet i Vesterålen. Da blir det eventyrstund i biblioteket for de små, mens Ola Bremnes og landsdelsmusikerne skal ha solkonsert. Landsdelsmusikerne består av Runa Bergsmo på cello, Ann-Sofie Godø på piano og og Øivind Nussle på fiolin fra MiN-ensemblet. Ola har skrevet en ny tekst for anledningen og oppsummerer på sin måte året som har gått. I tillegg vil kvartetten sette sammen en fin musikalsk blanding av velkjent og nytt. Billetter til konserten kjøpes på nett eller i Kulturfabrikken.

Kulturkafeen varter opp med nybakte solboller lørdag, mens Vesterålen fotoklubb vil være til stede for å gi tips om fotografering – både av sola og andre fine motiv. Solfesten blir arrangert under tema «barnas fabrikk», selv om dette slett ikke bare er for de yngste.

Onsdag følger man opp med «Kom som du er» i Kulturfabrikken. Da blir det besøk av søskenparet Kristin og Anna Holand, som sammen med Henriette Oudmayer og Odd Eidner gir deg en kveld med det beste fra den kritikerroste forestillingen «Gjemsel» og suksessen «God Nok-festivalen». Dessuten skal Frida E. Austvoll fra Kulturskolen danse, og Andrine Winther og Marian Lunow fra musikklinja på Sortland videregående spille piano. Dette er ikke et gratis arrangement, så her må man kjøpe billett. Dette og andre arrangement finner man oversikt over under nettsidene til Kulturfabrikken.