Full storm i kveld

Til kvelden feier et nytt lavtrykk inn over Vesterålen, med full storm på ytre strøk. Særlig blir det Bø som denne gangen rammes, og her varsles det vindstyrke på 30 meter pr sekund.

Som illustrasjonen fra Meteorologisk Institutt viser, så kommer den sterkeste vinden på yttersiden av Vesterålen i kveld.

Ikke før er stormen «Sally» forbi Vesterålen så kommer neste lavtrykk feiende inn fra sørvest. Denne gangen uten så mye regn, men med desto mere vind. Styrken blir ett hakk opp fra «Sally».

Ifølge meteorologene blir det ytre strøk av Vesterålen og Lofoten som vil merke mest til vinden. Omkring Sortland blir det «liten storm» bed 20-tiden i kveld, og det samme gjelder andre deler av indre Vesterålen.

Varselet for Bø er tøffere, med kortvarig sterk storm mellom 19 og 21 i kveld. Styrke 30 er mye, når man vet at orkan starter på 32,6 m/sek. Vinden skal spakne ganske raskt, men det vil likevel blåse godt gjennom hele natta.

Andenes og Bleik får også merke vinden, men her kommer toppen litt senere på kvelden. Varselet sier at det omkring klokken 23 vil det blåse full storm på nordspissen av Andøya.