Alle savnede funnet

Alle de fem savnede er nå bekreftet funnet, etter den tragiske hyttebrannen ved Risøyhamn natt til lørdag. Både familie, lokalsamfunnet og tidligere eier av hytta er i sjokk.

Denne hytta ble solgt i fjor høst til de nye eierne, som nå opplevde den tragiske brannen (foto: privat med tillatelse).

Både forrige eier av hytta, lokalsamfunnet og de berørte familiene er i sjokk over den tragiske brannen i Kobbedalen natt til lørdag.

Fem personer, hvorav 4 barn, omkom i brannen. Alle de omkomne er fra Vågan kommune, og det er særlig i Svolvær og Henningsvær familie og venner er berørt.

En mann kom seg ut av hytta og forsøkte å redde de andre, men brannen var så intens at han ikke lyktes med å få de andre ut.

På grunn av situasjonen måtte han løpe i bare undertøyet ca 4 kilometer, for å få varslet nødetatene. Da politiet kom frem var hytta nedbrent.

Den 90 kvadrat store hytta ble solgt i fjor høst til nye eiere for vel 1,2 millioner kroner. Den var bygget i 2005 og renovert i 2017.

Hytta var beliggende ved Nedre Kobbedalsvann, noen kilometer fra Risøyhamn. I dette området er det omkring 10 hytter og det går ikke bilvei hit.

Hva som var årsak til brannen er så langt ikke avklart, da politiet har hittil konsentrert innsatsen om å søke etter de savnede i brannruinen.

-Det er med tungt hjerte vi nå konstaterer at denne brannen har krevd fem menneskeliv. Politiet er lettet over at vi har klart å finne de som var savnet, men dette er en tung dag for de berørte og lokalsamfunnet.

Dette sier leder for politiet i Lofoten og Vesterålen, Per Erik Hagen, i en pressemelding søndag kveld.

Ingen av de fem savnede er identifisert, men vil bli sendt til UNN i Tromsø for obduksjon og identifikasjon.

Politiet vil fortsette arbeidet på stedet.

Nå som de savnede er funnet vil etterforskningen i branntomten etter hvert dreie over mot å forsøke å avklare hva som er årsaken til at det begynte å brenne.

-En brann rammer så brutalt og med slike enorme konsekvenser. Politiet har stor medfølelse med alle berørte i denne saken, sier Per Erik Hagen.

Parallelt med det arbeidet som skjer på branntomten, så er det også en løpende etterforskning.

Politiet har fortsatt ingen grunn til å mistenke at brannårsaken er noe annet enn en ulykke, men det jobbes med å avklare mest mulig knyttet til hva som kan ha forårsaket brannen.