380 testet torsdag

Hadsel og Sortland har gjort en voldsom innsats på testing torsdag. Til sammen er over 380 personer testet. Sortland venter nå svar på flere hundre tester.

Hurtigtester brukes også, men disse er ikke like pålitelig som PCR-testene (illustrasjonsfoto).

I løpet av torsdagen ble 156 personer testet for Covid-19 på Melbu, flere av disse med hurtigtest. Samtlige hurtigtester var negative. Svarene fra PCR-testene er ventet fredag.

Det har i dag vært stor testaktivitet, og smittesporing pågår fortsatt. Sortland kommune har i dag testet 227 personer for covid 19.

Kommunen venter svar på i overkant av 130 prøver, som ble tatt i går. Det forventes at antall smittede vil øke i løpet av kvelden.

Torsdag ettermiddag og kveld ble det klart at ytterligere to personer i Hadsel er smittet med Covid-19. Felles for begge er at de ble testet onsdag.

Det er laboratoriet i Bodøs analyse av PCR-testene som nå viser to nye smittetilfeller i kommunen.

– Det ene tilfellet kan knyttes opp mot utbruddet ved Blå bar på Sortland. Det andre dreier seg om en tilreisende fra et annet sted i landet.

Det er uvisst om vedkommende har blitt smittet før eller etter ankomst til Hadsel. Smittesporing er gjennomført for begge, og alle nærkontakter er informert, forklarer smittevernlege i Hadsel, Martin Larsen Drageset.

Som opplyst i går, onsdag, avdekket hurtigtester smitte hos tre personer som alle hadde mange potensielle nærkontakter gjennom jobb og fritidsaktiviteter.

Derfor rustet kommunen til testing i stor skala på Melbu.

I løpet av torsdagen ble 156 personer testet for Covid-19 på Melbu, flere av disse med hurtigtest. Samtlige hurtigtester var negative. Svarene fra PCR-testene er ventet fredag.

– Igjen vil jeg oppfordre folk til å være ekstra påpasselige med å holde avstand og begrense sosial omgang.

Vi har vist at vi er gode på smittevern tidligere, og i de kommende dagene er det veldig viktig at vi fortsetter å være oppmerksomme på disse tingene, sier smittevernlegen.