Toalett i krysset

Et nytt og etterlengtet toalettbygg for reisende på tur til Lofoten og Vesterålen ble åpnet fredag. I krysset ved E10 i Gullesfjordbotn finner du nå to toalett pluss tømmestasjon for bobiler.

Byggeleder Jim Roger Andersen ønsker velkommen til det nye sanitærbygget ved E10 i Gullesfjordbotn (foto: Solveig Elis Hansen, Statens vegvesen).

Statens vegvesen har fått bevilget ekstra koronamillioner til drift og vedlikehold. Disse er blant annet brukt til det nye sanitærbygget ved trafikknutepunktet på E10.

Det nye bygget har fått en automat av typen CamperClean. Kassetten fra bobilen settes inn i automaten og du får den ut igjen ferdig skylt og med sanitærvæske tilsatt.

Det er gratis å bruke automaten i Gullesfjordbotn.

Det finnes i dag rundt ti automater av denne typen langs veiene i Nord-Norge. Statens vegvesen har allerede tilbud om automatisk bobiltømming på to rasteplasser i Lofoten, ved Sildpollnes i Vågan kommune og Torvdalshalsen i Vestvågøy kommune.

 

– Grunnen til at vi etablerer automatisk bobiltømming er at vi har erfaring med at det er stor og økt pågang fra bobiler for denne type tjenester.

I tillegg ønsker vi å unngå tilgrising og forstoppelse i de ordinære toalettene, sier senioringeniør i Statens vegvesen Solveig Elis Hansen.

Det er også en manuell tømmestasjon på andre siden av modulbygget, dersom kassetten fra bobilen eller campingvogna ikke passer i automaten.

Det nye bygget er godt tilrettelagt med eget handicaptoalett.